Saturday, September 21, 2013

:: stronger ::

Ya Allah.. Pls make me stronger..

So that aku x lagi menangis setiap kali teringat about the miscarriage..

So that aku x lagi menangis bile baca status fb kawan aku yg lagi sebulan nak edd, which used to sama edd with me..

So that aku x lagi menangis bile zarif ber'borak' dgn perutku..

So that aku x lagi menangis bile zarif cakap "mommy, yeb nak adik.."

So that aku x lagi menangis bile zarif tanye kenapa adik lambat "siap"

So that aku x lagi menangis bile too much burden keje2 ofis and i wish for 2 months maternity leave..

So that aku x lagi menangis bile datang period..

So that aku x lagi memangis bile aku rindu.. Rindu dengan die.. Rindu dengan my 'unborn'

Ya Allah.. Kuatkan lah diriku ini....

Friday, April 26, 2013

:: Sepi ::

Dah almost sebulan menyepi... Been busy.. very busy...

Physically, I'm stable.. Alhamdulillah, takde rasa sakit apa2 pon lepas D&C.. mmg rasa macam biasa jerk.. Still pantang sikit, takat mana yg boleh.. even kadang2 ada gaks la minum air sejuk.. makan seafood sekali.. susah kot nak pantang sendiri.. plus, my mum jenis yg tak berpantang, so just refer kat MIL and google jerk...

Emotionally stable, dah berjaya let go.. Tp, semalam, tetiba air mata mengalir bile borak ngan zarif

Zarif : Mommy, dalam perut yeb ada apa?
Mommy : Ada nasik..
Zarif : Perut mommy besar.. sebab ada adik... Yeay! Yeay! Yeb nak adik.. *sambil peluk mommy*

Hmm, sgt2 menyentuh perasaan bile Zarif cakap camtu.. Dunno how to explain to him..


Ya Allah, kuatkan lah hati ku ini...... T_T

Friday, March 29, 2013

When good news turn to bad..

Aku terpaksa redha.. Even sgt pahit nak ditelan.. Even hati masih belum bersedia utk let go.. Even terasa berat sgt dugaan ni...

Confirm that it is blighted ovum.. Or dlm bahasa melayu nye, hamil kosong... Or org dulu2 percaya org bunian dh ambik kandungan tu..

Ovum n sperma berjaya bertemu.. Tetapi tidak berjaya membentuk janin... Just an empty sac inside my womb.. No heartbeat.. No flesh.. Nothing....

Still no bleeding, so doc suggest for d&c selasa depan.. 

Aku masih x buat keputusan.. Tak cukup puas lagi rasanye.. Allah hanya pinjamkan perasaan seronok pregnant hanya utk sementara waktu...

Kepala dok fikir kerja yg berlambak2  kat ofis yg x sempat nak hand over n most of it is urgent.. Sbb after d&c akan mc 2 weeks..

But, actually, keje tu alasan je kot... I think i just not ready to let go..........

Tuesday, March 5, 2013

:: GOOD & BAD ::

Hidup sangat busy lately.. Especially keje2 kat ofis.. Skrg ni kena cover 2 keje..Mmg tak sempat sgt nak buat semua benda... Yg paling kesian is Zarif, dah 3 weeks, tiap2 hari OT, balik after 7pm.. Kesian dier, sampai menangis taknak g nursery sebab dia kata nanti mommy n daddy balik lambat T_T... Kadang2 terfikir, is it worth it? Korbankan masa dgn anak, just for kerja... Arghhh.. nak resign pls!

Entry g terengganu pon tak buat lagik.. Entry Langkawi sempat tempel gambar jerk...

Just a quick 1.. kat sini nak share good & bad news...

I think better start with bad news kot? The bad news is......
*
*
*

*
*
*


*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*





I fail my ACCA paper.. argh! ingatkan dah boleh merdeka dah.. sangkut pulak paper yg last ni...





The good news is.....

*
*
*

*
*
*


*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*






Alhamdulillah.. Currently, I'm 6 weeks pregnant.. :)


p/s: konon2 berdebar ler tu bile kene scroll bawah byk2 tu.. ehehehhe

Tuesday, February 5, 2013

:: LangKaWi ::

Malasnyer nak update entry Langkawi!!!!










Thursday, January 17, 2013

:: CoNVo ::

Malam tadik, hubby sibuk carik sijil2 die sebab esok ada interview (All the best, darling!) Pastu, Zarif ternampak E-Scroll hubby, die terus amik..

Zarif: Daddy, Yeb nak amik gambar sama ngan daddy ngan mommy..
Daddy: Sama mana?
Zarif: Sama gambar tu lah.. yang kat bawah tu...
Daddy kurus + Mommy gemuks

Alolololo.. die teringin nak amik gambar sama cam mommy n daddy... Aku apa lagik, terus la amik phone nak amik gambar.. Tanpa disuruh, terus dia posing camni..



Zarif: Mommy, yeb nak pasang gambar yeb kat situ..
Mommy: Ala, nanti kita print gambar yeb erk.. baru boleh letak situ
Zarif: Yeb nak pasang gambar yeb kat situ..sama ngan mommy ngan daddy (sambil nada sedih)
Daddy: Nanti kita print besar pastu letak kat situ, sama-sama, ok?
Mommy: Haah, nanti letak sama-sama..

Sian dier.. sedih sangat sebab tak dapat gantung gambar tu kat situ....

Sabarlah anakku.. Nanti mommy print yek...

Kena blajar pandai2.. masuk universiti.. nanti boleh letak gambar convo sama-sama...


Monday, January 14, 2013

:: Yang Ke 4 ::


The 4th generation of 2005...kerete yg senang nak menyelit time jam.. yg penting save minyak utk bawa pegi balik keje.. rasa membazir minyak jerk bawak cik Kiah ku itu g opis...

Alhamdulillah, terasa lega sangat2 akhirnya dapat jual Savvy hubby ku itu.. High maintenance betul savvy tu.. baru je habis RM1800 last month sbb rosak...

Buat keputusan nak beli kete baru ni pon mmg pantas sangat2.. Lepas hantar savvy kat workshop, ingatkan nak g IOI mall puchong, time kat traffik light kitorang decide nak survey kerete baru.. jalan depan sikit, ternampak showroom kerete, terus kitorang singgah..

N time2 tu jugaks bayar booking fees sebab ada discount akhir tahun Rm6500, boleh buat top up nak jual savvy.. Hutang savvy ada lagik RM16k, tapi boleh jual RM7k jerk.. sob sob..

So, rezeki sangat.. plus, sbb dulu savvy interest tinggi.. so monthly payment lebih kurang jerk.. tambah dalam RM50 jerk... Alhamdulillah....

p/s: punah harapan ku nak tukar savvy dengan Honda Jazz Hybrid... uhuhuhuhh

Thursday, January 10, 2013

:: SaYuR ::

Utk sapa2 yg rapat dgn aku, mmg tau yg aku tak makan sayur..

Tapi, sebab hubby ku makan sayur, kene lah masak sayur gaks kan... The problem is, bape banyak je sayur yg boleh dimasak untuk setiap hidangan kan.. sbb tukang makan nye sorang jerk...

Sayur cepat layu/ tak elok.. Kalau beli kubis sebijik, sampai 3-4 kali masak.. tu pon biasa amik yg plg kecik.. and balance, masuk dalam tong sampah sebab dah tak elok...

Normally, orang balut dgn suratkhabar utk bagi tahan lama sikit.. masalahnyer, rumah aku ni mana beli newspaper.. Lastly, apa yg aku buat is letak sayur2 tu dalam seal plastic bag :) Satu kotak RM5 jerk.. beli kat Daiso, dalam 1 kotak ada 25 pcs kot..

Sayur tahan lebih lama and fridge ku lebih organize.. takde lah nak mencarik sayur pon susah!!


Before masuk dalam fridge

Susun elok2 dalam fridge

Tuesday, December 18, 2012

:: PeRiuK ::

Yeay! Yang ditunggu sudah tiba..


Beli from BarangMurahUK.. mmg berbaloi2.. compared to beli from Malaysia/ Langkawi.. Plus, sebab bayar cash, i get 10% discount...

Beli end of October, received middle of December.. agak2 1.5 months.. ok ler kan.. worth the wait..

Geram je tgk barang2 kat sini.. rasa nak grab semua.. and they do accept installment 3 bulan.. ikut bape hari bulan gaji masuk.. menarik kan?

Ni yg dah di'order' for my BFF as her wedding present.. ETA in February 2013.. lewat sikit sebab christmas..
GF Grill


Ni plaks barang2 dalam wish list.. ehehhe

Tefal Actifry

Robot Vacuum
Joseph Joseph Kitchen Utensil
Spice Racks
Steam iron
GF Grill warna merah


Erk.. banyak le pulaks....

Thursday, December 13, 2012

Rindu....

Rindu.....





3 cycles on clomid.. but still waiting... Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik bagi hamba2 nya...