Friday, March 27, 2009

:: SpeechLess ::






I got 2 lines ~!! :)



p/s: untuk sesapa yang tak pandai baca, pls read this.

Thursday, March 26, 2009

:: Haih.. ::

Pagi tadik....

Alarm aku bunyi.. 6.15am.. "malasnyer nak bangun! Aik, nape tak dgr pon azan subuh arini. Takde org azan ker?" Aku tutup alarm n trus tido balik

Alarm 2nd plaks bunyi.. 6.20am.. "argh! ngantuknyer.. penat giler.. tak puas tido.." So, aku extend kan alarm tu for 10 minutes..

3rd time alarm bunyi.. 6.30am "adoi.. ngantuk sangat2 ni, rasa nak urgent leave jer.. tido puas2 kat rumah.. tp, next week nak cuti Monday n Tuesday.. Kang berlambak2 plaks keje"

So, aku trus tabahkan hati n dengan lemah longlai, bangun dari katil.

Pastu, amik towel kat luar, masuk toilet balik.. Berus gigi. "uiks, ada tumbuh jerawat le plaks.. asyik jerawat jerk.. biler jerawat ni nak resign dr muke aku ni" Trus aku picit jerawat tu n basuh muka.

Lepas basuh muka, duduk bawah shower, pelan2 bukak air.. "argh.. sejuknyer!! kan best ada water heater. Kalau aku beli umah sendiri, confirm aku nak install heater dlm bathroom"

Lepas abis mandi, solat subuh. Lepas tu, tgk jam "alamak, dah 6.45 dah.. lambat dah ni'

Terus aku salin baju kurung, pakai compact etc n alarm aku bunyi lagi sekali.. 6.50am! "Uiks, nape Sayang tak bangun2 lagik ni. Biasanyer die set alarm 6.45!"

"Sayang, bangun... Dah 6.50" , aku kejut Sayang. Tapi sayang buat dek jerk.. Ish2

Aku trus bangun dari dressing table n pegi ke arah katil. "Adoi.. kaki tertendang katil le plaks.. sakit ok!"

Sayang pon tersedar sbb terkejut sbb aku tertendang katil tu. Sayang tengok jam and terus cakap......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sayang : Nape bangun cepat sangat ni?
Me: Mane ada cepat, dah 6.50 dah ni. Bangun solat subuh ler
Sayang: Cube tgk jam tu.. kan baru 4.50!
Me (sambil tgk jam): Uiks.. jam ni dah abis bateri le tu..
Sayang: Tgk jam kat my handphone.. still 4.50 ler.. Tak caye, pegi tgk jam kat luar n kat astro decoder
Me: Argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saya sungguh tensen sbb saya sudah mandi (sejuk plaks tu), dah solat subuh, dah pakai baju kurung(seb baik tak pakai tudung lg) n dah pakai bedak!

Aku terus salin baju balik n trus sambung tido.. HUH!!!!!!!!

p/s: Smalam hp aku abes bateri n aku kuarkan bateri n on kan kul 10malam.. tp dia reset jadik 12am.. So, jam tu tercepat 2hours!

Tuesday, March 24, 2009

:: Babies Visit ::

Takde mood nak tulis panjang.. just some notes.. boleh ler kan? :

**date : 21 March 2009 (saturday)
**Memula, gi umah Anis n hubby, Kamarul @ Cheras utk tgk baby Aulya Anissa.
**Attendees : Yana1310, Ajib, baby Luqman, Day O, Dahnia, baby Batrisya
**Then, gerak ramai2 pegi rumah akak2k & iwa @ Sri Kembangan utk tgk 2weeks-baby Umar Nasri
**Attendees : Still same cuma tambah Asma and Haddy
**After that, kuar ngan D g threading n berangan2 kat Ikea, while, hubby ber-reunion ngan budak2 Star kat Tupai2
**Me n D meet up n dinner with T @ Uptown
**Lepak rumah D while watching Yes Man
**Hubby pick me up n balik rumah my in-laws kat Kepong
Enjoy the pictures~! (lupe amik gambar kat rumah Anis..)

Smile~!
baby Alia Batisya + mummy Dahnia..

baby Umar Nasri

aunty Day O + baby (still) Luqman
close-up baby Umar Nasri

baby Aulya Anissamummy Anis, baby Aulya Anissa + aunty Day O

Friday, March 13, 2009

:: Cermin Belakang ::

click for bigger pic
Smalam, on the way pegi keje, I drive behind this MyVi. Can u detect what was wrong with this car??

Yes.. sungguh banyak toys n dolls sampai skit sungguh space utk tgk kete belakang! Macam mana die nak drive kalau macam tu? What if ada kerete kasik lampu tinggi, sure tak perasan. What if ada kerete drive giler laju kat belakang, sure tak sempat nak bertindak. Kalau nak memotong, tak ke susah if just nak depend on side mirror ajerk?

Tak paham ler dgn orang2 macam ni. Tak rasa ke what he/she do boleh menyusahkan diri sendiri n orang lain. Even worse, boleh mengundang (gile skema ayat) accident.

So, people out there... Tolong le jangan buat macam orang ni

p/s: I know that I'm not a perfect driver, I just want to share my 2 cents

Drive Safely~!

Thursday, March 12, 2009

:: It's Hard to be a Girl ::

Being a girl/woman/lady is not easy..

I have a big problem that keeps on 'menghantui' aku.. Everytime this 'problem' datang, aku akan jadi sangat down and tension! This problem always come on Friday, Saturday, Sunday n Public Holiday.

For some people (guy especially), problem ni maybe rasa ntah apa2 jer. In fact, i could say it's a minor problem cuma the occurence tu kerap sangat.. So, in the end, it become a big problem.

So, apa masalah aku sebenarnyer? Hmm.. Let me put it this way.. Sila jawab soalan di bawah :
Pernah tak korang diri depan ur closet full of baju/shirt/t-shirt etc. tapi
taktau nak pakai mana satu? Every baju rasa ada jer yg tak kene.. Buruk la,
takde tudung yg matching la, too big, too small etc?
If the answer is YES, u have the same problem with me! I always stand in front of the closet n tension taktau nak pick which cloth to wear coz everything is not perfect! Selalu sangat tension psal benda ni until i drag my hubby into the 'problem' skali (poor hubby)

Masalahnyer, takkan nak beli baju tiap2 bulan? Mmg le tak mampu. FYI, I still keep n wear baju2 time my university years. In fact, half of my cloth is from my university years. Yerla, dulu duk menghabiskan duit scholar dgn beli baju. Tp skrg, rasa sayang jer duit tu nak beli baju ajerk.

I have this 1 plain black t-shirt which boleh consider as universal. Even takdela up-to-date or cantik giler, tapi, baju ni sangat senang nak handle (boleh ker?). Sebabnyer, tak payah iron and it can fit any occasion and any tudung. So, this t-shirt boleh dikira my 'penyelamat' ler. Tp, takkan asyik nak pakai baju ni ajerk kann?

I believe I'm not the only one who feel this way n I'm sure there're a lot of others (girl especially) who has the same problem as me. Is there any permanent solution for this?

Haih, it's hard to be a girl coz it is complicated. But, that doesn't mean that I hate to be a girl as I love being one :)

XoXo

Tuesday, March 3, 2009

:: Manager ::

Currently, I'm an Assistant Manager and I had been in this post since 16 August 2004. Yes, this is my 1st job and I'm still in the same post, doing the same job for 4 1/2 years. Do I love my job? Yes and No for some reason yg malas nak share kat sini sbb nanti banyak plaks kene tulis (boleh ke?).

Normally, in TM, manager is around 35thn and above. It's common that org akan jadik AM for 10+ years before naik Manager and ramai jugak yg still jadik AM sampai resign/ retired. Sebabnya, terlampau banyak AM post n yet, skit je post Manager ni. Lagipun, there's a big gap between both position.

Yesterday, my manager told me that another manager from the same department, dapat peluang tukar department lain. In other words, post manager ada satu kosong. And surprisingly, my AGM proposed my name to replace! I was totally shocked and freak out! Never cross my mind that I'll be a manager dalam masa terdekat ni. Berangan pon tak pernah!

Mmg terkejut sangat2. Plus, I'm just 27 and still new compared to others. First thing in my mind is, where's everybody else and what other will say? Musti orang mengata tak puas hati if I get the job. Musti ada staff yg dah mengidam nak jadik manager kat situ.. Adoi! All my concern is what the people perception.

Then, I start thinking about myself. Am I capable? Am I gud enuf? Do I hv manager attitude? Do I willing to bare bigger responsibility (pls take note that I don't think gaji akan naik sesen pon, at least in 1 year)? The answer is NO. I'm not confident and I think I can't do it.

After that, fikir plaks about my family, my friend, my study. Yerla, dah ler baru kawin n plan to have baby. Mampu ke nak cope with everything. ACCA satu hal lagi as ACCA is so damn hard. Mampu ke if nak bahagi kan masa utk semua? Takut if I try to grab everything in 1 time, everything will fall apart.

Believe or not, 80% of my heart says NO, while, every1 (my staff, boss, family, friend) are convincing me to accept the offer. Hubby ask me to think what's the best for me and if dia, he will grab the offer. My dad pulak cakap, he will not accept NO for an answer and he believe his daughter can do it. My boss kata peduli apa orang kata, just terima jer and sure every1 will help me. My friend sume kata it's a gold oppportunity and taktau bila lagi peluang tu nak datang lagi
But, my heart still ada perasaan TIDAK!

Hmm, it's not that I dont appreciate the offer as I really do, cuma, takut jadi orang tamak n orang tamak selalu rugi. Mmg terharu sangat yg my superior trust that I can do the job, tapi, I dont trust myself.If ikut kata hati, apa pula kata orang. Apa pula kata my boss? As if tak appreciate her trust. Argghhh~! I'm totally confuse~!

As I need to bagi jawapan hari ni jugak, pagi2 lagi, dah masuk bilik my boss and discuss. She convince me that she believe I can do it and pedulikan ler apa orang kata. She ask me to give it a try first. Lagipon, it still subject to HR approval as ada a few criteria yg HR letak untuk such promotion. So, dgn berat hati, I said YES!

Lepas I walk out from her room, I totally regret my decision. Menyesal sangat2. Rasa yang I should not accept the offer. Rasa yang I should wait for a few years lagi n get other experience dulu. Until now, I still regret but it's too late utk tarik balik decision. Aci tak if nak doa agar HR tak approve? Dosa ke if doa macam tu sebab macam doa tolak rezeki? Hmmm.. Ntahler..

p/s: I start write this post on 3 march tp tulis skit jer and save as draft, pastu, sambung balik on 4th tp still taktau nak publish ke tak. Harini (5th) fikir plak, lantak ler.. it's my thought, so what?

:: SuperGirlFriends Hit Alamanda ::

The title says it all ~!

Last Sunday, ada small gath for supergirlfriends - ( T + C + Z + A +me ) kat Alamanda. Sadly, E can't make it sbb nenek dier meninggal (Al-fatihah..).

Konon2 nyer, the objective of the gath is nak jumpe A b4 her wedding on 17 April. Budget ala2 Hen Day versi Sopan :D hahahaha

This is proposed itineray for the day :
*11.00 - Arrive @ Alamanda
*11.10 - Lunch @ Esplanade
*13.00 - Karaoke @ Superstar
*15.00 - Tea time / Lepak2
*18.00 - Balik

But, this is the actual 'cronology of event' :
*10.45 - T arrive @ Alamanda
*11.10 - I arrive @ Alamanda
*11.30 - T + me lunch @ Penang Village
*12.30 - T + me lepak @ Big Apple
*12.40 - T + me having waffle @ food court
*13.00 - C + Z arrive @ Alamanda
*13.10 - Lunch @ Nando's
*14.00 - A + tunang arrive @ Alamanda
*14.30 - Jalan2 + Main game kat archade + tak jadi bowling
*15.00 - Lepak @ Big Apple
*16.00 - Dismiss

Amacam.. lari tak plan? hahahahahha.. Itu ler kitorang, musti tak ikot plan punyer~! Tp, tak kesah ler as we have a lot of fun!! Seronok sangat lepak2.. Of course, biler dah jumper, musti ler nak catch up with each other.. n of course, habis sume gossip2 keluar (that's the best part!)

To all my supergirlfriend, thanks :) U make my day! Hehehehe.. Lenkali kita hang out together lagik, ok!

p/s : Thanks to hubby sebab willing to hantar & ambik. Thanks jugak sebab sanggup kene tinggal kat rumah (even I know that he dgn rela hati sebab boleh main game all day long)