Wednesday, June 10, 2009

:: Week 15 ::


"I'm 4.5 inches CRL and 3 oz; my nails are formed & you can soon tell if I'm a boy or girl!! (credit to http://baby-gaga.com/ and http://www.pregnology.com/)






Wah.. dah Week 15 dah!

It's my ACCA exam week.. struggle study.. tp bila dapat exam paper.. panic! Apa yg expect keluar.. tak keluar... Ada yg takde pon dalam silibus.. Huhuh.. malas ler nak cite pasal exam.. mmg boleh buat nangis ajerk..

This week tengah bersemangat survey pasal breast pump... Oleh kerana saya wanita berkarier (chewah!), haruslah membeli breast pump.. yg electric utk lagik menyenangkan kerja pengepaman..
Setelah survey punyer survey.. I want to stick to Medela brand.. so far, my fren yg guna Medela ni give positive feedback.. Tp oleh kerana budget ku yang tidak hebat.. so, takdelah beli yg ribu-ribuan seperti Medela Freestyle ataupon Medela PISA.. just beli Medela Mini Electric pon cukup ler.. budget haruslah dijaga sebab banyak lagi barang2 baby nak kene beli and bukan murah pulaks tu...

Call my fren, akak2k utk mendapatkan nasihat.. eheheh.. n dia suggest 1 website ni.. http://www.enjoybreastfeed.com/ sbb skrg tgh buat promotion.. Medela Mini Electric pon ada.. Just RM475.20 for a set (pump, cooler bag, ice packs, 6 bottles).. Hmm, intersting.. Promotion end till end of this month.. Tp, tak rasa awal sangat ke nak beli breast pump?

Went for check-up last friday.. Seronoknyer dapat tgh baby tu.. Rasa lega skit, yerla, I've that 'risau' feeling, so rasa lega sangat tgk yg baby is doing great inside my tummy.. Tp dia tgh tido (again!), gerak pun skit2 ajerk. Doctor kata sebab tak breakfast lagik, so, baby tak cukup gula/energy utk gerak2 dgn aktif. Next check up.. I'll make sure makan dulu sebelum scan.. eheheheh


Next appoitnment kat Az-zahrah will be on 4th July and I scheduled my detailed/anomaly scan on 23 July.. Most of parents dapat tau the baby gender during detailed scan ni.. Tak sabarnyer nak tau.. senang skit berangan nak beli baju baby.. Me and hubby memang nak tau cepat2 gender baby ni.. maybe ada setengah parents, konon2 nak surprise kan.. it just not work for both of us.. hahah.. harap maaf, kitorang ni gelojoh.. ahahahha

Apart from that, sebab mummy ni asyik rindu je nak tgk baby dalam perut, I schedule another check up kat another clinic plaks.. This clinic kat tingkat 26 kat ofis ni hah.. Just naik lift ajerkla.. Tp gynae dia ada every Selasa n Khamis jerk.. So, my next appoitment with doctor kat sini will be on 18 Jun.. Luckily, klinik yg ni is covered under my insurance.. Cuma, tak bestnyer.. hubby takdela skali time scan tu.. So, hubby just boleh tgk baby biler check up kat Az-zahrah ajerkla..

=)

Thursday, June 4, 2009

:: Week 14 ::


I'm 4 inches CRL & weight 2.5 oz; my heart is pumping about 25 quarts of blood a day!" - my baby (credit to http://baby-gaga.com/ and http://www.pregnology.com)



It's week 14 !

Nothing much to tell during this week.. basically, macam week 13, as I entered 2nd trimester ni, dah makin stable.. dah tak sepenat before this.. dah larat masak dinner for hubby.. larat jalan2 g shopping.. dah larat drive pegi n balik keja..

The most exciting thing yang berlaku this week is it's our 1st Wedding Anniversary! Kejap je rasanyer.. dah setahun dah me n hubby live together... Happy sangat that he's my jodoh and I'll never trade that for anything in this world.. 

As my ACCA exam is around the corner, tak boleh ler kitorang pegi celebrate jauh2.. just a simple celebration with only the 2 of us.. Time tepat pukul 12 malam on 31 May, kitorang just wish masing2.. pastu masing2 claim takde hadiah n takde card... pastu, hubby suh aku buat kad utk dia.. since takde kertas cantik2 kat rumah.. both of us make card untuk masing2 guna examination pad jer.. hehehe.. tp mmg tak cantik ler.. sebab unplanned and takde pen kaler2.. but it's sweet actually.. 

Then, ntah pukul brape ntah.. hubby tetiba bagi his present.. Yeay! I got a watch.. setelah bertahun tak pakai jam.. sbb jam yg before this is a present from hubby gaks.. tp dah hilang (my fault!) Thanks, dear for the present.. really appreciate it :)

Actually, I buy him a pair of Crocs yang telah diidam2kan.. I only give hubby his present on the next day.. saja jerk bior sayang ingat that I didnt prepare anything.. :)  Hopefully he like it :) 

What both of us plan for this anniversary is Sayang plan for dinner and I plan for hotel and both plan must be a surprise.. So, after pegi Boss & Wahida's wedding reception @ Klang, we drove to KL and check-in at Dorsett Regency Hotel located kat Jalan Imbi.. It's a nice hotel and since I get their promotional rate.. so, mmg berbaloi..


Malam tu, Sayang bawak pegi dinner at Restoran Berputar Seri Angkasa @ Menara KL.  Actually, mmg dah lama dah mengidam nak makan kat sini and hubby makes my dream become reality.. Muahss.. Basically, makan kat sini, sedap.. especially their long line of desert.. As I love desert so much... mmg rasa haven ler makan kat sini.. Benda yang paling best is to experience dining at the revolving restaurant.. sempat le kitorang go thru satu pusingan.. heheheh.. Ntah biler ler nak dapat makan kat sini lagik as the price is a bit pricy ler if compared to the choices of food.. Dahler air tak masuk dalam buffet list dia.. Kitorang just order 1liter of mineral water which cost RM32!! But, anyway... it such a wonderful experience for both of us..

Other than that.. nothing much I do during this week.. it's all about study and study as next monday dah exam.. do pray for me, ok!

p/s: esok ada appointment ngan Dr Noraini lagik.. just can't wait to scan my tummy and see the baby's progress!!