Tuesday, August 25, 2009

Ramadhan..

Hi semua.. I think it's not too late for me to wish Selamat Berpuasa :) Tahun ni is my 2nd year berbuka as a wife..

Basically, takdelah beza sangat macam tahun lepas.. Pagi2, bangun sahur, masak ala kadar.. takpun, panaskan lauk yg dibeli semalam.. Kadang2 jam bunyi, tapi tak sedar.. So, hubby le yang bangun panaskan lauk (love u a lot, dear!)

Berbuka pon, same lebih kurang mcm tahun lepas.. Time weekdays, luckily Telekom bagi balik awal, 430pm (tp, kene masuk kol 8pg), so, before balik tu singgah Pasar Ramadhan yg berlambak2 kat Bangi ni. Kadang2, sbb semua orang nak balik awal, so, traffic jam.. sampai lambat skit... so, hubby ler yang pegi pasar ramadhan sorang2

The only different is this year, baby Zarif is growing inside my tummy.. So, time sahur, kene makan banyak2, so tak kantoi puasa.. Kena minum banyak2, so, my baby takdelah haus dalam perut nie.. Time g pasar ramadhan plaks, tak larat wat tawaf 2-3kali, sebab kaki dah tak larat nak berjalan... Time bangun sahur pagi2, sejuk, kadang2 kene cramp (sangat sakit, ok and i cry everytime kene!).. Malam kene tidur awal skit, so, I've enuff rest for baby development.. But, I never regret any of it.. In fact, rasa excited sangat berpuasa time pregnant ni.. lagi2 tak payah tinggal2 puasa,pastu sibuk2 kene ganti..

Enuf about puasa.. lgpon, baru a few days ramadhan, kan?

As for last week, me and hubby still tak habis2 beli barang2 utk baby Zarif.. Rasa2nyer, selagi he doesnt pop-up from my tummy, selagi tu la mummy n daddy ni sebuk bershopping sakan.. Last week, hadiah utk Zarif is ROCKER! Actually, lama dah berkenan ngan rocker nie and hasil survey sana sini shows that harga paling rendah is from MyBabyStore @ Kuchai Lama. Tp, time our first visit, takde stock.. Owner tu kata, next week baru ada stock. But, when we go there next weekend, habis stock lagi.. uish, sungguh laku ini barang.. So, kitorang pon wat ler full payment utk reserve kan rocker nie.. In the end, last week akhirnya, rocker ini berjaya menjadi hak milik baby Zarif. And the best thing is this time punyer stock, come with 2 avent feeding bottle.. Lucky kan? Tp, rasanyer botol ni tak BPA free le plaks.. huhuhuhu..
rocker with free gift

Apart from that, daddy Zarif pon dapat habuan last week.. Finally, hubby 'terbeli' home theater.. Actually, mmg dah survey2 this model.. tp budget nak beli akhir tahun ler.. Tapi, time jalan2 kat carrefour midvalley, skali ada offer le plaks.. Mmg murah sangat2 compared to market price.. Katanya, sebab new model nak keluar.. So, hubby terus ler tertarik, tergoda, tak boleh tahan n terus terbeli home theater nie.. huhuhuh


Hmm, so, basically, last week, baby Zarif dapat rocker.. daddy dapat home theater.. Sian mummy tak dapat apa2.. huuhuhuhu... Ok2 fine.. tak adil.. actually, last week I buy 2 pair of Crocs from my ex-schoolmate (huh?) with a reasonable price... Alasannyer, dah boring asyik pakai kasut yg sama jerk sbb kasut2 lain sume high heels.. So, kiranyer beli utk baby Zarif le kan.. not for my own benefit? Boleh ker???
p/s: tak sempat nak amik gambar my new shoes.. huhuhuu

Thursday, August 20, 2009

:: ACCA Result ::

  1. ACCA result keluar hari Isnin...
  2. Exam bulan Jun haritu...
  3. Paper P1- Professional Accountant
  4. Tapi, takdelah rasa aku jadik Professional Accountant pon..
  5. Alhamdullilah, aku lulus...
  6. Tak sangka boleh lulus...
  7. Sebab exam haritu sangat susah...
  8. Lepas jawab exam, satu hari emotional break down...
  9. Wanna know how much I get?
  10. Huhuhu.. saya hanya dapat 55% sahaja
  11. Segala penat lelah nampaknyer tak mencukupi
  12. But, memandangkan kesusahan exam tu.. 55% pon dah mencukupi
  13. Lulus pon dah cukup2 bersyukur
  14. Mungkin rezeki baby kot?
  15. Untuk kawan2 yang pass jugaks... well done!
  16. Untuk kawan2 yang fail.. takper.. cuba lagik!
  17. Sekian
  18. Terima kasih

Sunday, August 16, 2009

Shopping + Cooking version 2

Hasil masakan pada minggu lepas...

ayam masak paprik

ayam masak kicap

Ni pulak hasil rembatan pada minggu lepas.. So far, almost complete ler barang2 Zarif yang dah dibeli.. tinggal skit2 lagik.. huhuhu.. Ni pon, lepas puas survey harga merata2, mmg nak beli yang value for money. Plus, taknak sakit hati biler tgk kat tempat lain jual with lower price..

sakit tangan mengangkut plastik2 ni..

hasil rembatan di My BBStore

rembatan dari Jusco, Mothercare & RoyalSportingHouse

hasil rembatan from BabyLand SS2

akhirnya, beli jugak stroller idaman..

Besides shopping barang2 Zarif, hubby pon menambah collection his big-boy-toy... huhuhuh

kepala optimus prime

mini kepala2

hubby telah bertukar menjadi optimus prime!

Last week gaks, pegi Sarah's wedding reception kat Dewan MBPJ. She looks gorgeous!! Ni yang rasa nak sanding lagik skali nie.. boleh ker?



p/s 1: Esok result ACCA keluar.. cuak giler ni !!!!!!!
p/s 2: Gambar baby scan yang baru akan diupload during next entry!!!!


Thursday, August 6, 2009

Shopping + Cooking

Just a quick update..
Actually, dah lama dah upload gambar2 ni, tapi, takde masa nak update..

1. Finally, I bought a new handbag.. Tp, beli online kat http://allinonebeauty.blogspot.com/. But, it takes around 1 month to reach me sebab dia order from US.
my raya's handbag

2. Haritu, pegi Jalan TAR, shopping kain untuk buat baju raya. Tp, beli 2 pasang ajerk.. buat syarat utk raya. Nak buat lebih2, nanti boleh pakai kejap ajerk.. Both buat baju kurung pahang.. tu jerkla fesyen utk org mengandung yg boleh difikirkan. Tak amik gambar pon kain2 tu b4 hantar kat tailor.. lgpon, tak surprise le kan?

3. Sebagai persediaan untuk bersalin, aku borong kain batik kat Jakel. Ambik yg paling murah.. RM7 each.. so, amik 4 helai. FYI, aku mmg takde kain batik langsung! Okler, ada 1, tu pon MIL aku yg bagi tp tak berjahit lagik..

kain batik yang berwarna warni

4. Another mission pegi Jalan TAR is beli baju melayu utk hubby. Beli dah siap ajerk, senang.. Lgpon, takut org dah taknak amik tempahan dah.. Beli kat Wisma Yakin.. pastu, kedai tu ada jual baju budak with the same colour and material as hubby’s baju melayu. So, oleh kerana kitorang ni parents yang terlebih excited, confirm2 le tak boleh tahan and terus beli.. ahhaha. Even our precious baby boy is expected to born time raya haji, at least, boleh pakai time majlis aqiqah kan??

baju baby Zarif & daddy (baju mummy pon sepasang tp dah hantar kat tailor)

5. Awal2 pregnancy dulu, mmg malas sangat masak.. Tp, skrg dah start rajin balik.. Plus, dah boring makan kat luar.

ayam goreng

kentang & ikan bilis goreng berlada


sambal sotong

telur dadar


daging masak dendeng