Wednesday, December 29, 2010

:: twinkle ::

Zarif fav video... Twinkle twinkle little star... Tp, dia x pandai sebut twinkle... So, biler dia nak tgk, dua sebut 'te te te te'....

He can watch the video all day long... Tak boring2.. budak2 sume mcm tu kan.. zaman kiter kecik2 dulu takde laptop.. takde handphone... Takde youtube...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Sunday, December 26, 2010

:: cowboy ::

Mr cowboy zarif....

Ariba ariba andre...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Saturday, December 25, 2010

:: aduhai ::

Aduhai....

Budak ni, bangun pagi kol 7.. pastu asyik main jer....

Ni dah kol 2 ptg but dr tadi tak tido2 lg....

Seronok erk main kt umah atok n nenek.....
Published with Blogger-droid v1.6.5

Tuesday, December 21, 2010

:: Daddy Goes Blogging ::

Nahi.. Nahi..

Mr hubby tak blog pon... In fact, i dont think he will..

But, deep down inside my heart I always wonder.. camner ler kalau die blog kan... Dia nak tulis apa.. nak comment apa.. who will be the reader.. (One thing for sure, I will be his loyal reader)

He actively reading forums.. everyday.. He also read blogs.. my blog, sometimes my fren's blog, blog lain2 yang glamer.. Mostly, forum/blog related to games, gossip artis & sport.. But, imagining him blogging.. hmm... agak impossible, kot?

Harini, baca 1 article kat mombloggersplanet and I really like it! I feel what the writer feels.. Kan seronok kan biler kita baca blog hubby kita sendiri... tp bukan ler blog pasal sport ke apa.. tp blog yg berkisar dgn kehidupan seharian kita, especially pasal anak2 kita..

So, hubby... can I include this in my 2011 wish??

Monday, December 20, 2010

:: 1 WeeK ::

1 minggu lagik kene keje before force leave 1 week...

1 minggu lagik nak kene settle kan keje2 kat office yg mmg berlambak.. standard ler Finance di akhir tahun...

1 minggu jerk lagik nak kene bangun pagik2 utk g keje before 1 minggu bleh lepak2 tak kesah kol braper nak bangun (subject to boss kecil bangun kol brape ler)

1 minggu jerk lagik before balik my mom's house kat Johor

1 minggu jerk lagik before tiap2 ari makan home cooking.. oohh.. i miss it!

1 minggu jerk lagik before cuti2 akhir tahun ke Kota Singa..

1 minggu jerk lagik before boleh lepak2 ngan Haji Kecil ni kat rumah..

new hair cut

Friday, December 10, 2010

:: BDO 2 ::

SHOPPING
Hari ke-2 di Bandung mmg kitorang fully focus utk shopping! Ada beratus kot Factory Outlet (FO) kat sini.. the main FO ada kat Jalan Riau, Jalan Setiabudhi, Jalan Dago & Jalan Cihampelas... Tu tak masuk jalan2 lain lagik tu!

As mentioned in previous post, mmg tak sempat nak amik gambar sbb sibuk sangat bershopping! Murah.. murah.. from baju pompuan, baju laki, baju budak, kasut, handbag... huhuuh..

Dah lewat petang tu, before balik hotel, kitorang singgah KartikaSari plaks.. aku borong brownies.. utk bagi2 orang kat opis.. diorang siap bleh pack dalam kotak, so that, senang nak bawak naik flight.. The taste? ARghhhhhhhh.. sedap bangat!!!! menyesal tak beli banyak utk makan sendiri! Seriously, sedap!!!!

MAKAN
Lunch plaks, kali ni kitorang makan kat Dapur Sangkuriang.. Best jugak.. except for Nasi Goreng Kambing yg hubby order... hihihi.. Restoran ni pon tenang jerk.. cam dalam kampung...

For dinner plaks, kitorang try Baso Malang Karapitan.. Ok ler.. sedap gaks.. but bagi aku, bleh jumpe lagik sedap kot kat KL... hihihiih



P/S: terpaksa wat entry cepat2 sbb taknak basi sangat... huhuhuhu




:: BDO 1 ::

sambungan entry ini dan ini.

Sampai jer kat Bandung, supir kitorang dah tunggu. Perut pon dah lapar, terus suh supir tu bawak kitorang lunch kat SimpangRaya. Makanan padang gaks, mcm kat Garuda tp, much more cheaper. Stile restorang padang kat sini, kita datang, duduk kat meja, and dia akan terus bagi nasik and letak semuaaaaaaaaa lauk pauk yg ada atas meja kita. So, dia akan kira ikot mana yg kita amik. So, if teringin nak cuit skit jerk, lupakan jerkla niat tu.. ihihihi, better abiskan jerk the whole piring..

Next destination, Pasar Baru.. For me, PB ni is smaller version of TA. Tp, still best! Manage to grab a few kain baju kurung.. Cotton sangat murah ok.. you can get cotton for RM7/meter.. Kat Malaysia, mana nak datang, kan? Pastu, kain thai silk 4 meter dengan sulam manik and ribbon hand made is just RM70!! Kat sini, confirm2 ler almost/ more than RM200 kan..

Lepas tu, kitorang g shopping Levi's jeans plaks kat Toko3. Best sangat! Dahle tgh sale.. Levi's for ladies boleh dapat RM79! Jeans laki plaks bleh dapat as low as RM100.. Tu yg design lama skit ler.. Utk latest design, siap ada 20% diskaun lagik.. Levi's 501 bleh dapat RM200+ jerk.. Geram tak? huhuhuuh

Pas melabur kat Toko3, kitorang g dinner kat D'Cost. Ala2 restaurant makanan thai but sooo much cheaper! Sedap plaks tu..

Then, lepas badan dah penat, perut dah kenyang, kitorang pon check-in hotel. Kitorang tido kat Orange Home.. again.. budget nye accomodation. Tapi, boleh ler.. buat utk tido jerk...

Oopps.. pictures di tempat shopping mmg tak amik langsung sbb jadik mabuk bershopping sampai terlupa camera.. huhuhu..

Nantikan update trip kitorang kat Bandung hari ke 2.....

Monday, December 6, 2010

:: MoViE ::

Me & hubby mmg sangat suka tgk movie.. Dulu2, mmg pantang ada citer baru, mesti nak tengok...

But, since ada Zarif, both of us tak pernah tgk wayang.. Means, dah lebih setahun ler kitorang tak jejakkan kaki kat cinema tu..

Takat tgk dvd kat rumah jerk.. tu pon byk dvd tak tertengok sbb tak cukup masa.. Tu belum kira bape kali kene pause time tgk movie sbb Zarif bangun ler apa ler..

Since Zarif dah setahun, kitorang pon try le nak tgk movie malam ni.. Lgpon, jeles tgk Farah yg selamba je bawak anak masuk cinema.. Tadik dah beli tiket.. Ingat nak carik tiket lebih kurang kol 10pm, tp tak de.. JuscoBalakong tarak, Midvalley tarak, Pavilion tarak, KLCC tarak.. So, try jerk la tgk midnite...



Hopefully, Zarif tido dari awal sampai habis citer tu.. huhuhuhuh.. Aku plaks, purposely amik seat plg belakang, in case nak kene kuar if Zarif nangis.. Both of us, tak meletakkan harapan yg tinggi utk dapat tgk citer ni dgn aman sampai abis..

Behave erk, anak mommy sayang....

Tak tgk movie pon tak perla.. dapat tgk Zarif senyum pon, mommy dah happy =)!
p/s: masih berhutang cerita basi trip Bandung, Langkawi & Melaka....

Wednesday, December 1, 2010

:: JKT - BDO ::

Day 2.. Kitorang gerak ke Bandung. Before g train station, singgah sat kat Monas, one of landmark kat Jakarta. Monas ni sebelah je ngan Gambir Train Station.


Sampai jerk kat train station, ramai pekerja2 dia kejar kereta kitorang sbb nak 'tolong' angkatkan beg.. with upah, of course! Worry not, diorang ni bukan illegal sbb siap ada uniform. Sebab kesiankan kat diorang, kitorang hire 2 orang utk angkat beg2 kitorang. Tp, bagus gaks ada 2 orang ni. Dia akan letak bag kita kat depan pintu train yg plg dekat ngan seat kita, even train tak sampai lagik. N diorang akan datang balik biler train dah sampai, utk angkatkan bag kita masuk dalam train.

Perjalanan ke Bandung naik train mmg sangat2 selesa. Seat yg agak spacious and siap bagi bantal sorang satu lagik! Makanan pon ada. Nanti ada orang yg datang kat seat kita utk amik order and the meal will be delivered to you shortly.

The 3 hours trip mmg enjoyable.. Scenery yg sangat cantik! Macam ala2 naik train dalam citer Harry Potter, ok!



Citer seterusnya will be post later... tungggggguuuuuuuuuu

:: TruNKi ::

Haritu, time kat airport, nampak ada sorang budak duduk atas benda alah ni.. While her parents beratur time tgh tunggu nak wat passport clearance.. Comel kan!!!

Ada macam2 design.. macam2 warna...
Argh.. cute giler ok! Boleh isi barang2 Zarif. Ala2 diapers bag utk long journey. Boleh letak toys skali.. Takyah nak sandang.. tarik jerk.. Pastu, Zarif bleh duduk atas tu.. Kiut nyerrrrrrrrr

Tapi, Rm200+ le plaks.. Baik aku beli luggage bag kan? Hmm.. Nampaknyer, terpakse le tambahkan benda ni dlm wish list yg taktau ntah biler akan jadik kenyataan.. huhuhuhuh

Oopps.. pic credit to mybbstore.

Tuesday, November 30, 2010

:: JaKaRTa ::

Dah hutang lama dah entry ni.. Since nak wat detail review KL-JKT-BDO-KL agak takes time.. So, aku wat ler satu2..

Kitorang g naik flight kol 7.30am.. So, pagi2 dah sampai kat KLIA.. Overall, OK ler bawak Zarif naik flight.. Dia happy jerk.. pastu, asyik nak main lampu and button atas kepala tu.. Then, lepas 30 minit naik flight, selamat dia tido.. Alhamdulillah..



Sampai2 je Jakarta, kitorang terus terjah Tanah Abang. Untuk shopping of course! Duk kat situ dari kol 11 pagi sampai ler kol 5petang. Tu pon balik sebab Tanah Abang tutup kol 5. Kalau tak, mau lepak sampai malam. Even 6 jam duk situ, mmg tak habis cover satu building tu. In fact, aku rasa just sempat g 10% of the kedai jerk.

Tips 1: If berkenan, terus je beli.. Takyah ler nak survey dulu sbb mmg confirm sgt susah nak carik balik kedai tu.

Tips 2: Masjid allocated at the highest floor kat building tu. Mmg besar masjid dia and sangat2 selesa. Siap boleh mandikan Zarif lagik kat situ ;)

Tips 3: Kat food court dia takde jual air suam/ panas! So, terpaksa beli sup utk bubur Zarif yg dah sejuk.

Tips 4: Orang mmg sangat ramai even weekdays. So, tak payah ler bermimpi nak angkut stroller if g sini. Luckily, aku dah beli baby sling.. So, Zarif siap boleh tido dalam sling while his mommy sebuk nyoping.!


Kitorang tido kat Hotel Studio One sbb budget.. Hihihih.. Less than RM100 per night. Ok ler hotel ni. Tp, mmg tak sesuai utk more than 2 person in 1 room sbb mmg sangat kecik. Pastu, breakfast dier just nasik goreng n telur mata... Berbaloi ler dgn harga nyer.

Sekejap je kitorang kat Jakarta. Dari airport g Tanah Abang, then, pegi pegi Gambir Train Station utk beli ticket ke Bandung n lastly g dinner kat Garuda (mahal.. takmo dah makan kat sini!) Pastu, balik hotel n tido... Esoknyer, pagi2 dah ker Bandung..
Tips lagi : Traffic jam kat Jakarta mmg sangat teruk! So, if buat plan, please allocate time reserved for traffic jam yerk..

Trip di Bandung will update later~!

Monday, November 29, 2010

:: BaCK ::

I'm back.. and I'm sooooo tired...

Physically, I'm at the office.. tp, mentally, still kat Langkawi with the rest of my family..

Arghh.. nape ler dah takde cuti... *sigh* Giler tak puas g langkawi for just 23 hours!

Review and pictures will be uploaded later.. Oopps, review Jakarta Bandung pon still hutang lagik....

Friday, November 26, 2010

:: WoW ::

Kenapa WoW? Sbb harini dalam sejarah..

First time hubby hantar aku g keje, even dia keje arini. So, dia kena drive Bangi (rumah-nursery-ofis) - KL (ofis aku) - Bangi (Ofis hubby)

Pastu, first time aku balik keje naik LRT. 3rd time naik LRT sejak kawen. Aku kene naik LRT from Kerinchi till Dang Wangi. Pastu jalan kaki ke monorail bukit nanas utk ke station raja chulan and jumpa hubby di area berdekatan..


Pagi esok plaks, kol 4 pagi nak bertolak ke Alor Staq and later proceed to Langkawi... Holiday time~!!!

Thursday, November 25, 2010

:: YaHoo ::

Saya suke....

1. Saya suka sbb skrg my department sudah ada fridge.. Kitorang collect duit sorang sepuloh ringgit utk beli fridge tu. Tak payah dah turun tingkat bawah tumpang fridge department lain utk letak susu.. =) Yahoo!

2. Saya suka sbb lepas praktikkan tips from Lea & Lynd, susu saya sudah stable kembali. Takdela banyak macam orang lain but at least, cukup2 for bekalan Zarif hari esok. Plus, ada 2 botol stok frozen utk emergency hasil pump time weekend. Yahoo lagi! Kalau dulu, susah sangat nak kumpul 2oz, skrg, insyaAllah, dapat ler 3oz or at least, almost 3oz =). Thanks a lot to Lea & Lynd. And tak lupe juga thanks to my dearest hubby.. hihihiih

Wednesday, November 24, 2010

:: SaJe ::

Saje nak share gambar latest Zarif. Dah besar dah anak aku sorang nie....

Zarif makin kurus... Tapi, aku makin gemuk...

Monday, November 22, 2010

:: ReBaTE ::

Tadi time lunch aku kuar g tmn desa sat utk claim rebate touchngo. Dah a few month aku x g claim. Skali dapat rm 180 lebih da.... Seronok giler...

Aku ni pengguna tegar touch n go.. Pegi keje lalu tol silk rm1 n tol kat mines rm1.30. Balik keje plak tol sg besi rm1.80 n silk rm1 lagi. Tu x masuk jalan time weekend n balik johor...

Utk kawan2 yg guna touchngo more than 80 times per month, siler ler g tuntut rebate anda sbb rebate tu valid for 6 months only. Nak check online pon leh kat www.touchngo.com.my ....
Published with Blogger-droid v1.6.5

Saturday, November 20, 2010

:: happy zarif ::

Published with Blogger-droid v1.6.5

Friday, November 19, 2010

:: DRiViNg ::

I used to love driving... Rasa macam patah kaki biler takde kete...

Tapi, sejak ada anak ni, I prefer to be the passenger.. Lg best dapat lepak n tak payah fikir pasal jalan etc. Tak payah tension dgn road bully di jalan raya.

Maybe aku dah bosan driving. 5 days a week, aku drive Bangi-KL-Bangi.. Lebih kurang 60km per day! Plus dgn traffic jam lagik!

Jeles dgn orang2 yg keje sama office or office dekat ngan husband. Bleh gi n balik keje ngan husband.. Argh.. bestnyer~!

A day before raya haji, nursery Zarif dah start cuti, so, kitorang pon balik Kepong. Since aku dah takde cuti and hubby mmg cuti on hari Selasa tu, dia pon hantar n amik aku from office.. Seronok giler. Tak payah fikir traffic jam.. tak payah fikir nak kene bayar parking RM7... tak payah fikir nak carik parking.. tak payah fikir beratur nak kuar parking time balik... Siap bleh g breakfast sama2 lagik before sampai office...

Kan best if hari2 husband bleh hantar~~~~

Thursday, November 18, 2010

:: 1 TaHuN ::

Pejam Celik.. Pejam Celik.. Dah setahun rupanyer anak mommy nie..

Dulu Zarif kecik jerk..
Tp, skrg dah besor..

Plannyer nak tulis Zarif nye development, tp tak sempat le plaks.. sat lagik ada meeting.. Will update later~!

p/s: sian besday boy kene g nursery...

Monday, November 15, 2010

Contest Berapa Nilai KAMI??


Haritu, 1st GA ibu Ruhil Imaan, aku tak sempat nak join.. sebab Zarif warded.. Kali ni, aku tak lepaskan peluang utk masuk =)

Tekaan ku...

Harga sticker: RM12.90
Harga beg: RM 24.90

Mana tau.. rezeki birthday Zarif..bleh aku menang .. hihihi

Saturday, November 13, 2010

:: JaMuAn ::

Raya hari tu, taska Zarif ada wat jamuan raya.. n gambar2 baru di upload kat blog... Aku just save gambar yg ada gambar Zarif..

For more pictures budak2 yg comel2 tu, bleh tgk kat sini.

Enjoy~!

Sorry ler Zarif, daddy lupe nak bawak songkok...

Uh..paparazi...

with Zarif's best friend.. geng 'nyanyi' same2.. RUHIL IMAAN

Friday, November 12, 2010

:: DiLeMa 2 ::

As per previous post, aku betul2 terdesak in pumping enuf milk for Zarif.

Pastu, 2 days ago, kakak kat nursery tu ckp, Zarif ngamuk susu tak cukup! Adoi! Nape le demand Zarif suka increase time aku tak mampu nak maintain the supply.

So, aku g kedai, beli fresh milk utk top up bekalan hari esok. Sbb haritu test bagi Anmum, Zarif reject. Pastu, tak sempat nak survey susu lain dah.. Plus, dalam hati takut nanti biler Zarif dah start minum FM, dia taknak EBM dah. =(

Tp, kena pesan le kat kakak2 nursery tu supaya pakai EBM dulu. Fresh milk tu as a back up plan jerk.

Time hubby amik Zarif petang tu, Mak Nah (tuan punye taska) cakap, dia tak berapa nak encourage if bagi fresh milk for baby less than 2 years. Takut Zarif tak boleh nak fully digest susu tu or if allergic ke aper.. Tp, Mak Nah kata takper if susu tak cukup sbb zarif sangaaaat kuat makan. So, boleh cover dgn solid food. If dia lapar n stock susu dah abis time petang, boleh top up dgn food. Lgpon, if ikut schedule, last Zarif makan berat is kol 3 petang.

Hilang ler skit risau dalam hati aku biler Mak Nah ckp camtu.. Hopefully, 9oz yg aku bekalkan everyday tu cukup utk tampung demand Zarif. At least, until aku dapat increase my milk supply...

Tuesday, November 9, 2010

:: DiLeMa ::

haih.. Tak habis2 dilema aku ni.. And mostly dilema aku is about breastfeeding. Sangat jeles dgn orang2 yg susu melimpah ruah pastu tak kena mastisis n anak pon tak gigit nipple.

Previously, before puasa, average aku dapat 4oz per pumping session. Pastu, lepas bulan puasa, menurun jadik 3oz jerk. Then, lepas Zarif warded, dah jadik 2oz. Sadly, semalam aku pump (lps balik dari JKT n BDO), dapat tak sampai 2oz!

Semalam aku terpaksa pump every 2-3 hours which is 4 times kat opis. Each pumping aku wat mini power pumping (10minit pump-10minit rest-10minit pump lagi). Selamba jerk pump kat meja aku sendiri sbb takkan banyak kali aku nak hilang from my desk, kan?

4 kali pump semalam, manage to get 2 bottles x 3 oz, whereby Zarif need 3 bottles x 3 oz! Terpaksa le korbankan 1 frozen EBM. Now, frozen EBM kat dalam fridge dah tinggal 1. If harini output still mcm smalam.. i will have no more frozen EBM for Zarif.

Aku rasa, aku dah kena start fikir on alternative, even berat hati, but have to sbb Zarif need milk utk membesar
1. Formula Milk
-->Tapi, susu aper nak try?
--> Zarif nak ker? Haritu ada gak aku try bagi Anmum sbb dapat free sample, tapi, dia totally reject!
-->Pastu if dah start pakai FM, giler susah nak berjalan g mana2 sbb nak kene bawak all the accessories

2. Fresh milk
--> Zarif baru nak masuk 1 year next week... boleh ker minum fresh milk?
--> Biasanyer fresh milk yg beli kat supermarket tu kan sejuk, so, nak bagi Zarif sejuk2 or suam2 or suhu bilik?
--> If nak bekalkan kat nursery, kene masuk kan dalam botol EBM ke? Or bagi jerk dengan kotak tu tp still letak dalam cooler box?

Dilema.. dilema...

Monday, November 8, 2010

:: Test ::

Test 123.. try new apps for blogspot yg aku baru download to my handphone..
Published with Blogger-droid v1.6.5

:: BaCK ::

Alhamdulillah..

Syukur sbb selamat sampai kat Malaysia.. even patutnyer sampai pagi, tp end up sampai petang..
Syukur sbb even airport Bandung tutup sbb jerebu tebal, AA transfer kitorang ke airport Jakarta..
Syukur sbb perjalanan ke Jakarta naik bas yg sempit tak tempuh traffic jam, so we all manage to reach Jakarta before next flight to Malaysia
Syukur sbb berjaya naik flight balik Malaysia from Jakarta, even kitorang antara last batch yg dapat terbang before airport Jakarta tutup..


Tapi.. that will not stop us utk ke Bandung n Jakarta next time.. Wajib repeat trip ini sbb byk benda tak sempat wat.. banyak tempat tak sempat lawat.. banyak barang tak sempat beli.. banyak kedai tak sempat jenguk.. banyak FO tak sempat pegi... TAPI.. duit nye banyak yg habis.. hhuhuuh.. tp puas hati dgn hasil rampasan yg dibawa pulang.. eheheh

Friday, October 29, 2010

:: PeNDiNg ::

Argh.. Banyaknyer benda nak settle this weekend before berlibur minggu depan...

1. g money changer utk tukar duit
2. beli troley bag, takyah pinjam parents nye lagik
3. beli selipar utk Zarif, dia ada kasut jerk...
4. beli baby sling so that takyah angkut stroller
5. re-confirm ngan hotel
6. call bank utk activatekan ATM and credit card for oversea transactions
7. call beruang biru utk activate roaming
8. book airport limo/ taxi utk pickup from bangi
9. buat segala useful notes for reference
10. start packing sbb kitorang still keje the day before travel n flight kol 7pagi!
11. Follow up appointment ngan Zarif's paed, on the night before kitorang travel

Skali, hubby call tadik, boss die insist dia pegi urgent outstation ke Dubai esok n balik ari selasa. Mmg aku terus terduduk le kan.. Rabu pagi2 buta dah nak bertolak.. To-do-list panjang giler and aku tak mampu nak wat semua sorang.. Tp, sian gaks kat hubby sbb terlepas peluang g Dubai n duduk kat 5star hotel kat saner..

Hopefully, ada org boleh replace him utk g Dubai.. Sorry Sayang, I can't manage it alone.. Next time g Dubai erk.. n make sure angkut anak bini ikut skali..

Thursday, October 28, 2010

:: RiSaU ::

Hi all..

Alhamdulillah, Zarif dah discharge from ward since ari Selasa.. Tp, still kene home rest n ulang alik g spital kol 12am and 12 pm sbb kene cucuk antibiotik..

Tp, aku risau ler,, sbb since ari isnin, Zarif cam taknak sangat minum susu.. If aku bagi direct feeding, dia akan tolak... or if paksa gaks.. die gigit nipple aku n tarik kuat2.. sangat sakit2.. dua2 nipple dah cedera..

Bagi dalam botol pon taknak.. bagi guna straw pon taknak.. bagi dalam syringe pon taknak.. Aku siap assume susu aku tak sedap and bancuh kan FM (dpt free sample from Anmum) kat dier, tp still dia reject.. Air masak dahler die tak suke minum.. abis kering bibir dier.. dah a few times berdarah sbb kering sangat..

Hari Isnin tu, aku kena mastisis lagik sbb Zarif taknak minum langsung,, pump plaks tak bawak.. Kesian hubby kene jaga zarif sorang2..

Harini dah ari khamis... and Zarif dah kira 80% sihat but he still taknak nenen.. if byk kali paksa n lepas byk kali kene gigit, baru ler die nak isap... risaunyer..

Baca blog Ila, kesian kat Aariz sbb nak direct feeding takleh... tp, Zarif ni, die sendiri yg taknak... kenaper???? arghh

Tuesday, October 26, 2010

:: SaKiT ::

Bersiaran dari Spital Az-zahrah.. Zarif kene admit since ahad..

Hopefully today dah bleh check out.. Dah sangat tak larat nak dok spital, unpaid leave and melayan Zarif yg bosan dok spital yg takde entertainment..

Will update later.. Doakan utk Zarif, yer.. Da~!

Friday, October 22, 2010

:: passport ::

Last friday, aku wat passport Zarif. Tp, punye le banyak rintangan dan halangan. Malas nak citer panjang2, so aku listkan ajerkla..

1. Hubby g biz trip. So, aku terpaksa g sorang2
2. Kena apply emergency leave sbb last minute baru confirm bleh cuti on that day
3. Cash in hand tak cukup utk bayar duit passport. Pastu ATM yg ada duit, ada kat hubby plaks tu
4. Nak transfer duit from akaun yg ada duit to akaun yg ATM with me, tp CIMBClicks offline plaks!
5. Terpaksa pinjam duit rayer Zarif kejap (seb bek tak bank in lagik!)
6. On that day, tak larat nak masak bubur for Zarif utk breakfast. So, terpaksa g breakfast kat McD
7. Tak bawak stroller sbb in case Zarif taknak naik, aku tak larat nak dokong sambil tolak stroller
8. Taktau jalan ke Imigresen Persint 2. Luckily ada signboard
9. Dah sampai Persint 2, tak jumper plaks building imigresen. Pas tawaf 2 kali, baru jumper
10. Parking agak jauh utk aku yg terkial2 dokong Zarif,melintas jalan di hari yg panas
11. Lepas aku naik 1st floor n 2nd floor, baru aku tau, buat passport bkn kat situ tp kat Persint 15
12. Aku taktau jalan ke Persint 15 and dah tak larat nak bawak kete.
13. Naik teksi to Persint 15, kene charge RM15... mahal giler!
14. Sampai Persint 15, baru tau yg kene photocopy IC n birth cert. Dlm website tak ckp pon. Luckily borang sume aku dah siap print and isi
15. Diorang kasik aku no biasa.. instead of special no which is entitled for parents with kids. Hampeh!
16. Zarif dah ngamuk2 kelaparan time aku tunggu turn
17. Surau plak jauh, so, terpaksa selamba bagi nenen kat situ. Seb baik ada port yg agak strategik
18. Pas nenen, Zarif trus tido. Sakit tangan aku dokong.. adeh adeh..
19. Pas passport siap, nak balik g amik kete ke Persint 2, tp, takde teksi! Argh..
20. Try call teksi tp handphone ku rosak.. So, orang takleh dgr apa aku cakap
21. Takde public phone kat situ..
22. Terpaksa mintak tlg budak jaga kedai kat situ tolong call kan teksi. Tp, biler aku nak bg upah, die taknak plaks
23. Teksi tu tersesat sekejap. Dlm 20 minit gaks le aku tunggu
24. Sampai kat parking Persint 2, Zarif still tido..n berjalan dlm keadaan panas, sambil dokong Zarif yg tido tu
25. Kereta panas giler sbb parking open space. Seb baik Zarif tido nyenyak. Aku letak dalam car seat pon die tak terjaga.

Akhirnya, selamat sampai kat nursery kol 1.30pm. Trus aku gerak ke KLIA sbb nak jemput hubby balik from Jakarta. Nampaknyer, rintangan still tak habis..

26. Aku period pain.. Terseksa je bawak kete from bangi to KLIA
27. Terlepas simpang nak masuk parking KLIA. Kena wat 1 pusingan
28. Bocor plaks!!! Seb bek ada bawak spare pad and baju aku agak labuh utk cover
29. Lama giler tunggu hubby. Flight sampai kol 2 tp nak dkt kol 3 baru hubby kuar
30. Biler dah sampai rumah, hubby bukak bag.. Alamak.. bag orang lain ler!!! Camner le bleh ada orang yg sama bag in the same flight!
31. Terpaksa patah balik ke KLIA utk pulang bag tu n claim bag sendiri. Luckily, orang tu tak amik bag hubby...
32. Sampai bangi balik kol 6 and trus amik Zarif kat nursery. Sangat penat ok!

Hari yg sungguh menguji kesabaran... Nak type sume2 ni pon penat. Tu pon tak citer detail. huhuhuh..
Ceria tak gambar passport Zarif. Dahler cam muke anak cina.. hihihi

Thursday, October 7, 2010

:: Pumping ::

Based on theory, in order to maintain the milk supply, we need to follow few rules time pump kat opis:

1. Pump at least every 3 hours
2. Pump as per schedule
3. Pump at least 3 times a day from 8am till 6pm
4. Pump dalam keadaan yang relaks jerk
5. Pump until titisan terakhir. Kasi kosong betul breast tu...
6. Pump for at least 10 minutes

But the thing is aku tak boleh nak comply with all the above rules.
1. Pump as per schedule.
----> Ni jek la rule yg aku bleh comply kot. Schedule skrg is 8am, 1pm n 5pm.

2. Pump at least every 3 hours.
----> If meeting dari kol 9am till 1pm then sambung balik 2pm till 5pm.. How le kan?
----> Based on my current schedule, aku pump with 5 and 4 hours interval

3. Pump at least 3 times a day from 8am till 6pm
----> Mostly aku ikut ler nie.. Cuma kadang2 evening session tu aku skip sbb nak balik on time and pump/ direct feeding kat rumah jerk.

4. Pump dalam keadaan yang relaks jerk
----> If pump pagi, kepala dok fikir kejap lagik nak meeting
----> If pump tghari, kepala fikir terkejar2 nak pump, lunch n solat before meeting
----> If pump petang, fikir plaks pasal traffic jam nak balik rumah and wish boleh fetch Zarif before 6.45pm supaya tak kene charge OT..

5. Pump until titisan terakhir. Kasi kosong betul breast tu...
----> Sejak kena mastisis haritu, liang2 susu aku tinggal 2-3 lobang jerk. So, bleh bayangkan ler betapa slow nye susu aku keluar and how much time aku kene spend to empty the B.. So, mmg if tinggal titik2 yg slow tu, aku terus stop
----> Dahler skrg nak dapat LDR tu susah giler.. lagik ler susah nak kosong breast tu

6. Pump for at least 10 minutes
----> Mostly aku mmg pump more than 10 mins sbb susu mmg keluar slow giler..So, in 10min kadang2 tak sampai pon 1 oz..

Haih.. camner ler susu aku tak makin merundum kan.. Luckily (lucky ker?), lately Zarif pon minum dalam 8-10 oz jerk while, aku manage to pump around 9 oz. So, mmg kais harini.. makan esok le gamaknyer. Emergency stock pon ada 1 botol jerk.. ehehhe..

Just pray that susu aku still cukup utk Zarif. Tak larat ler nak bagi FM, takde budget.. boleh ker? Ehehehhe

Tuesday, October 5, 2010

:: KeReTa ::

We need a new car... seriously!!!

Bukan tak sayang kereta lama.. tapi, kereta lama dah tak leh fulfill our needs.. ehehehe

I use my current Kelisa since 2005..Mmg banyak berjasa kereta nie.. And I like it a lot! Compact and senang nak mencilok time traffic jam.. Tapi.. since ada Zarif, mmg tak muat ler bonet if nak jalan jauh/ lama skit.. Stroller pon tak muat nak masuk dalam bonet.. So, sangat2 ler tak convenient.. Plus, dgn unsettled issue of bugs lagik.. kemek sana sini lagik...

Kelisa yg baru berusia beberapa hari.. berkilat lagik.. pic taken in 2005!

Hubby plaks bawak Savvy since 2006 (kot!).. Even Savvy ni slighlty bigger than Kelisa.. but still tak muat nak sumbat barang2 kitorang.. Dahler maintenance mahal.. Pastu, dah a few times wat problem.. N proton sangat hampeh in detecting and repairing savvy...

Oh.. Sungguh muda remaja hubby ku.. pic taken in 2006.

Dah berbulan2 we all survey kereta baru.. Dah a few kedai kitorang masuk.. Dah a few kerete kitorang test drive..

Currently, our first choice is Kia Forte.. Dah 3 kedai Kia kitorang terjah and dah pernah test drive..

pic source : google!

2nd choice if City.. pon dah pernah test drive and sangat suke Sales Exec kat Honda Kulai..

pic source : google!

Mazda 2 pon pernah consider.. Pernah survey kat branch Puchong.. but, hubby tak suka sangat sbb die kata kecik..


pic source : google!
Grand Livina baru tgk last week sbb terpengaruh ngan banner interest rate 1.98%.. Sekali, hampeh! itu utk loan 2 thn jerk..

pic source : google!

But until today, still tak beli2 kete lagik.. Sebabnyer.. interest rate skrg sangat tinggi and keep on increasing.. takot tak leh commit nak bayar monthly installment selagi tak pindah rumah baru.. sayang duit saving utk buat down payment and kene top up utk wat full settlement kete skrg sbb tak dapat nak jual kete tu above the loan balance..

Haih.. agak2 biler ler kitorang dapat merasa pakai kerete baru... agak2 ada peluang tak nak menang kereta from mana2 peraduan? Susah2, beli jerkla kerete buatan malaysia.. tp sudah serik.. boleh ker?

Monday, September 27, 2010

:: BeKu ::

Kenapa ler lately ni, EBM yg aku letak dalam fridge atas, tak beku?? Adoi! Masalahnyer, ice beku jerk macam biasa.. EBM plaks cair jerk.. mmg tak jadik ais langsung..

Kenapa!!!! Rendah sangat ke temperature fridge? Rasa cam dah tinggi dah.. Nak kata fridge penuh barang, idak le plaks.. Fridge aku mmg tak penuh langsung sbb malas masak

Disebabkan susu aku pon bak kais pagi makan pagi, aku selamba jerk bagi EBM yg tak frozen tu pada Zarif even dah lebih 5 hari.. but still, not exceed 2 weeks ler.. Biler cium, bau OK jerk.. taste pon mcm biasa.. aci ker?

Argh! Tak sabar nak pindah rumah, so that bleh beli fridge baru!!!

Friday, September 24, 2010

:: 3RD SESSION ::

Remember this picture taken at station KTM from our 1st session with EOG?
What about this picture of 2nd session?

Our 3rd session was held time bulan puasa kat studio EOG located at Bangi.

Thinking of large canvas print gambar2 for all the 3 session.. Tapi, ongkosnyer tiada! If korang tau kat mana nak wat canvas printing murah2, please share erk! Gambar2 kawen pon still tak print untuk hang kat wall rumah..

Okesler, layan ler gambar2 nie. Actually, copy from my FB sbb CD lupa plaks nak bawak. Biler2 free, aku upload gambar2 yang lain erk...

p/s: looking forward for the 4th session!







:: RaYa ::

Nak update gambar2 n kisah2 raya.. kemalasan yg kronik telah melanda.. So, tgk ajerkla kat FB aku..

Nak wat makan2 sempena hari raya kat rumah aku untuk family in law, rasa mcm dah takde weekends yg free... full schedule.. huhuhu

Nak wat open house hari raya.. lagik ler takde masa, takde kudrat.. Dulu, before ada anak pon aku dah kelam kabut, confirm2 ler tak larat thn ni.. (thn lepas tak wat gaks.. dgn alasan tak larat sbb preggy.. hihih)

Harini, ada jamuan raya kat nursery Zarif, so, Mak Nah- owner nursery SMS mlm tadik.. Soh bekalkan baju melayu utk sesi makan kuih raya n bergambar.. TAPI, aku baru baca sms tu pagik ni.. Kesian Zarif.. dahler bekalkan baju buruk.. huhuhu.. Sat lagik, nak call Mak Nah, nak tanyer nak wat kol braper.. if petang, bleh hubby hantar baju melayu Zarif before g solat jumaat..

Jamuan raya utk my unit will be next week.. and my team kena bawak puding.. Adeh Adeh.. This weekend task.. nak buat Rich Choc Pudding and letak dalam bekas dadih comel2 tu, so that senang aku nak angkut p ofis.. Pastu, plan suh my staff wat Puding Cocktail kat opis, tp, gantikan puding tu ngan sumi yg kecik2 dalam paket tu..

Jamuan raya utk department plaks will be next 2 week.. tema nyer Rayalicious D'Village! Aku plak kena jadik committee.. Argh.. Tensen sbb tgh sibuk, pastu macam2 benda kena wat. Luckily the rest of the committee mmg saling bantu membantu =)

Akhir kata, selamat hari raya and selamat melantak juadah2 raya sepanjang weekend ni yg penuh dgn open house.... Tata!

Saturday, September 18, 2010

:: UPDATE::

Adoi.. bersawang giler dah blog ni..
Nama jer cuti.. tp takde masa langsung nak update blog..
Zarif plaks, makin lama, makin manja.. asyik nak kat aku jerk.. huhuhuh

Nak update pasal raya.. mcm dah out dated...
Nak update pasal Zarif demam teruk time raya? nanti ler..

Isnin dah start keje balik... argghh.. benci.. nak resign, bleh?

nanti2 ler aku update blog nie... tata

Wednesday, September 8, 2010

:: Last Minute ::

Harini last day aku keje.. Esok dah start mandatory cuti rayer.. So, petang ni, pas hubby balik keje.. trus zaasss kitorang balik Johor.. Hopefully takler traffic jam..

Actually, mmg takde semangat nak wat keje langsung arini.. Kalau ler cuti aku banyak lagik, mesti aku dah cuti arini.. Tp, apakan daya, cuti tinggal ciput.. Cukup2 jerk nak cover for event2 akhir tahun..

Harini kene amik half day sbb nursery Zarif tutup kol 3.. Sbb kakak2 tu nak balik kampung.. Adoi.. rugi cuti eden..

Apa yg pending?
1. Nak g threading kat Saluga sat lagik
2. Pastu, g beli kasut raya kat Bangsar Village
3. Nak kemas rumah skit2
4. Nak sambung packing barang
5. Angkut barang dalam kete, yg mana terdayer
6. Basuh + sidai baju.. so that takdela pening tgk baju kotor bertimbun lepas balik cuti
7. Amik hero remaja aku kat nursery
8. Masak bubur Zarif, mandikan dier etc
9. Tunggu hubby balik
10. Cargas menghala ke Lebuhraya Utara-Selatan

Selamat Hari Raya, semua! Maaf Zahir Batin~~!!

Tuesday, September 7, 2010

:: Lewat ::

Time bulan puasa ni, company aku apply new working hours.. Masuk kol 8am, lunch break 30 minutes jerk and boleh balik awal 4.30pm (yahoo!)

But, the thing is... mmg boleh kira ngan jari ler brapa kali jerk aku duduk kat my seat before 8am.. Normally, akan terlajak but takdela lebih 8.15am..

Since sume orang datang awal, parking yg free pon mmg tak dapat ler (fyi, parking free is limited, first come first serve basis).. So, asyik ler membayar RM7 every day.. Rasanyer, tak sampai 5 kali pon aku dapat parking free ni.. But, if parking bayar, yg bestnyer, time nak balik smooth jerk.. If parking free, mmg beratur ler time nak balik.. Mau sangkut dalam 15minutes..

Since aku slalu datang lambat and sbb slalu amik waktu opis utk mengepam, aku takdela balik tepat2 4.30pm.. malu ler.. Kang orang kata apa plaks.. Datang lambat, pastu pam time opis tp nak balik awal.. So, aku balik ler dalam 4.40pm (takdela lewat mana pon.. ehehhe).. So, manage to reach Bangi around 5.30pm.. Sempat ler nak g beli makanan/param (oops! aku tak pernah masak LANGSUNG for this ramadhan)


Tp kan.. ada sorang staff aku ni.. Dia mmg sampai awal pagi2.. around 7.15am. sbb nak elakkan traffic jammed.. Tp, die balik pon awal! Dalam kol 4.20pm dah balik.. Adeh.. Aku nak tegor tapi diri sendiri pon tak punctual.. If tak tegor, kang die ingat aku tak kesah plaks.. Macam maner?? Tp sakit le gaks mata aku menengoknyer.. Actually, agak ramai le gaks yg wat camni.. tp, bukan staff aku.. so, malas nak amik port.. Adeh Adeh..

So, aku decide aku bagi le pelepasan time bulan puasa nie.. And monitor how thing goes lepas balik raya nanti.. Hopefully, everything is back to normal..

p/s: Alhamdullillah, Zarif dah sihat.. nanti biler2 aku blog about it, erk..

Wednesday, September 1, 2010

:: HFMD ::

Just a quick update..
Harini, aku n hubby half day.. Sbb dapat sms dari taska, Zarif kene HFMD!! Arghh!! Last weekend ada a few budak2 kat nursery yg dah kene..

Actually, Zarif kene since weekend, tp sbb aku sebagai ibu yg cetek ilmu, taktau pon tu is HFMD.. Ingatkan kene gigit semut *hantuk-kepala-kat-dinding-mode*

Tadi dah bawak g jumpe paed.. He said that Zarif dah masuk 'recovering period'. But still kene kuarantin.. So, sbb aku n hubby tak mampu nak cuti esok n lusa.. So, terpaksa le kitorang berkampung kat rumah PIL kat kepong...

Okesler.. nak packing barang nie... Will update later... Doakan Zarif cepat sembuh erk.. Tata~~!

Friday, August 27, 2010

:: PeNaT ::

Adeh Adeh..

Penat giler arini even duk kat rumah jerk.. Aku amik annual leave arini sebab nursery Zarif cuti.. Yerla, Selangor kan amik cuti Nuzul Al-Qura'an but KL tak plaks.. Terpaksa ler aku korban kan 1 annual leave aku...

Hubby plaks, even keje kat Selangor, but still kene keje arini sebab company dier ganti cuti arini to 30 Aug.. So, bleh cuti straight sampai merdeka...

Dah lama giler aku tak jaga Zarif sorang2.. Sejak die makin aktif tak reti duk diam ni, mmg tak pernah ler.. Tu yg wat aku flat giler nie.. Anak teruna aku ni dahler asyik nak memanjat sana sini.. pastu, takleh tak nampak muke aku... Mmg tak leh wat keje langsung..

Aku sidai baju, aku dokong dier.. Aku masak bubur dia pon sambil dokong dier.. Mmg exercise betul time bulan puasa nie.. Letih bukan main!

Last2, aku letak dia dalam stroller... pastu aku sorong ler die sekeliling rumah.. So, aku bleh ler wat keje.. Aku nak cuci pinggan mangkuk n cuci baju, aku sorong die masuk dapur.. Aku solat, aku sorong die masuk bilik.. Aku nak buang air pon aku sorong dier.. tp sampai takat pintu toilet ajerkla.. huhuuhh...

Dahler dia ni taknak tido siang.. Kol 6.30 pagik dah bangun.. pastu asyik main jerk.. kol 9.45 baru nak tido balik.. tp, kol 10.15 dah bangun... Aiseh!! Pastu sambung main lagik.. tido kol 2.30... skali, kol 3.15 dah bangun.. Adeh Adeh.. Padahal die ngantuk lagik tu.. tp, biler aku paksa tido, dier taknak... Zarif.. Zarif...

Tak sabar tunggu hubby balik.. aku dah tak larat giler dah nie.. Tp, lepas husband balik.. kitorang nak balik Johor plaks.. Yahooooo~! Rindu nak balik Johor... huhuuhhu

Mommy nak amik gambar saya yerk?

Mommy, sedap tak makan kaki sendiri?

Mommy, saya suka ler duk rumah ngan mommy.. hari2 bleh tak?

Mommy, this is my new obsession.. breast pad!!

Thursday, August 26, 2010

:: TRUSH ::

Hi semua.. Bersawang giler blog aku ni.. Busy sangat ler lately.. Banyak cerita yang dah basi pon..

Last 2 weeks, on Saturday, mulut Zarif penuh putih2 macam susu basi. Tp, bukan susu basi sbb if kita try nak kikis, die tak tanggal.. Tapi, bukan takat kat lidah jerk.. Tp, penuh kat dinding (belah pipi) dalam mulut die gaks. So, biler MIL nampak, die pon bising ler and terus zasss kami ke klinik.

Doctor confirm that benda tu is fungus and after searching the net, aku figure out that benda tu dipanggil TRUSH.

Malam Sabtu tu jugaks, tetiba my right breast engorged! After a few months tak pernah2 engorge, tetiba mengeras plaks breast ni. Lepas berbuka tu, aku dah start tak larat and demam. Terus telan panadol and tido.. Even demam, dlm hati aku mcm suka gile le kan.. sbb konon2 susu aku dah start banyak balik..

Then, hari Ahad esoknyer, my left breast plaks engorge and malam tu aku demam yang tahap menggigil2.. Telan panadol lg skali time sahur and pagi tu aku nye demam pon kebah.. tp sbb penat giler takleh tido malam tadik, so, mmg tak larat sangat nak gi keje hari Isnin tu.

Later, after did some research on the net again, aku baru tau yang demam aku tu bukan disebabkan normal breast engorged.. but it's Mastisis.

Camner aku bleh kena? Sbb trush dalam mulut Zarif tu telah infect nipple aku.. Sampai nipple aku jadik crack and liang2 susu tu tersumbat... Aiseh, ingatkan susu aku melimpah ruah rupa2nyer, liang susu tersumbat..

Time aku kene mastisis ni, biler aku pump susu, kaler susu tu macam kaler susu pekat.. warna kuning.. ala2 susu bertukar menjadi keju. Luckily, susu ni safe for consumption, kalau tak, sayang giler kene buang...

Another thing, sejak kene mastisis ni, aku nye liang susu utk right breast macam tinggal 2 lubang jerk.. Argh.. tensen!! So, lambat giler ler aku nak empty my breast time pump susu.. Tensen! Tensen! Aku dah try guna berus gigi utk berus nipple.. mana tau kot2 ada liang2 yg tersumbat.. but it not works! Rasanye, mcm kene carik tukang urut utk clear kan liang2 tu... huhuhuh.. But, takde kenal mana2 tukang urut for that purpose.. Korang ada any contact tak? Thank you =)

Monday, August 23, 2010

:: OUT ::

Out?? Apa yang keluar???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Result ACCA ku sudah keluar.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Alhamdulillah, aku pass.. even dapat markah 54%... tp, aku peduli apa.. janji aku lulus... yeay!! Suke!!! Suke!! 2 paper down.. 3 more to go~! Chaiyo!~~!!~~

p/s: rasa nak makn besar le arini.. huhuhu.. tp takde fulus..camner??

Saturday, August 14, 2010

:: KaSuT ::

Sejak pregnant sampai ler Zarif dah 9 bulan ni, aku tak pernah pakai high heels... Mmg pakai flat jerk.. to be exact, pakai kasut2 crocs aku ni hah... Be it baju kurung ker.. tshirt ker.. kemeja ker.. semua aku bantai pakai crocs...

Mula2, time preggy.. takkan ler aku nak pakai heels sambil bawak perut buyot tu kan.. tak stable.. If tersadung camner... btul tak? Plus, i need extra support and ensure my safety...

Then, biler Zarif lahir.. aku still pakai flat shoes sebab dukung Zarif.. Anak bujang aku ni dah ler tak reti duk diam.. Pusing sana.. pusing sini.. So, it's not advisable for me to wear heels.. Kang terjatuh, sape susah kan?

Even if pegi keja, aku pakai crocs.. giler tak formal.. huuhuh.. Kadang2, if g meeting kat luar, aku sorok2 kan kaki aku.. sbb malu sendiri tak pakai kasut formal..

Ada terfikir gaks, nak tukar ler heels dalam kereta.. Aku dah try wat.. tp baru jalan a few steps pakai heels, aku dah cam kekok giler.. sbb lama giler tak pakai heels.. trus aku patah balik kereta, salin flat shoes...

Memandangkan dah nak raya ni, teringin le gaks pakai heels balik... Agak kurang hot manis ler if pakai baju kurung ayu habis tp, tgk kaki.. Fail! ehehehe.. But, dah a few outlet aku masuk, but still tak jumpe yg berkenan.. Aku nak heels yg super duper hot but stable... Oh, forget to mention that I dont really like wedges sandals.. rasa cam tak sesuai ngan aku.. I'm looking for heels sandals for hari rayer and heels shoes for office.. Tak tau nak carik kat mana lagik...


p/s: Zarif dah ada kasut rayer.. tak aci!!

Thursday, August 12, 2010

:: 1 Ramadhan ::

Selamat berpuasa, semua..!!!

Orang kata, kalau puasa, susu akan berkurang sikit.. Tp, aku baca forum, diorang kata, kalau mind set tak fikir camtu, insyaAllah.. susu macam biasa..

Normally, time kat opis, time n hasil pump aku as follows:
1. 8.30am - 4 oz
2. 1.30pm - 5 oz
3. 5.00pm - 4 oz
Total - 13 oz

Tapi, semalam.. camni plaks:
1. 8.00am - 4 oz
2. 12.30pm - 4 oz
3. 4.00pm - 2 oz
Total - 10 oz

Arghhh.. 10 oz for 3 pumping session... Teruk kan? Zarif needs 16 oz per day utk bekalan ke nursery.. Argghh.. Aku pressure... Padahal, time sahur dah makan nasik, minum air masak banyak2, minum vico, makan fenugreek n kurma 7 biji...

Dugaan.. Dugaan... As for today, aku pon tukar strategi skit ler.. Smalam, berbuka dgn nasik and minum air kurma(12 biji!) with susu HL blended.. Pastu, aku pump after sahur.. Tp, tak sempat nak minum air pas pump tu, sbb dah subuh.. huhuhuuh..

Okesler.. nak g meeting ni.. tata~~!

p/s: Sangat jeles dgn orang2 yang skali pump jerk dapat more than 10oz.. Aku ni, kene 3 kali pump baru dapat...

Tuesday, August 10, 2010

:: post-SGM ::

Yeay!!

I manage to attend my 1st SGM.. It such a nice experience.. Mula2, mmg segan.. senyap jerk.. Tp, aku ni kan kepoh.. mana reti duduk diam sajer2.. hihihi.. Plus, half of the audience (8 out of 15) aku dah kenal.. hihihi..

Actually, topiknyer is Penyusuan Susu Ibu di bulan Ramadhan, tp sbb mostly ibu2 beranak satu cam aku yg still takde pengalaman mengepam/breastfeed time bulan pose.. so, tak ramai le boleh berkongsi pengalaman.. But, in the end, borak-borak pasal pengalaman berkaitan ngan BF ni.. N ramai gaks yg amik kesempatan ni utk tanya any kemusykilan.. Apa2 pun, I LOOOIIKKEE~!

Neway, thanks kak Zatul n Aida sbb organize.. Di saat2 cuak nak puasa ni, rasa bersemangat skit... InsyaAllah, kiter sume boleh terus BF during bulan yg mulia ni! Chaiyo!! N harap2, pasni more session to come...

Oh.. nak update skit.. Aku yg susu cukup2 makan ni, manage utk simpan 15 botol frozen EBM utk ramadhan.. Alhamdulillah.. Hopefully, cukup ler bekalan utk Zarif =)

Selamat berpuasa, semua!!! Jangan ngelat tau...

p/s: Nak beli makanan sahur apa erk pagi esok?