Monday, September 27, 2010

:: BeKu ::

Kenapa ler lately ni, EBM yg aku letak dalam fridge atas, tak beku?? Adoi! Masalahnyer, ice beku jerk macam biasa.. EBM plaks cair jerk.. mmg tak jadik ais langsung..

Kenapa!!!! Rendah sangat ke temperature fridge? Rasa cam dah tinggi dah.. Nak kata fridge penuh barang, idak le plaks.. Fridge aku mmg tak penuh langsung sbb malas masak

Disebabkan susu aku pon bak kais pagi makan pagi, aku selamba jerk bagi EBM yg tak frozen tu pada Zarif even dah lebih 5 hari.. but still, not exceed 2 weeks ler.. Biler cium, bau OK jerk.. taste pon mcm biasa.. aci ker?

Argh! Tak sabar nak pindah rumah, so that bleh beli fridge baru!!!

Friday, September 24, 2010

:: 3RD SESSION ::

Remember this picture taken at station KTM from our 1st session with EOG?
What about this picture of 2nd session?

Our 3rd session was held time bulan puasa kat studio EOG located at Bangi.

Thinking of large canvas print gambar2 for all the 3 session.. Tapi, ongkosnyer tiada! If korang tau kat mana nak wat canvas printing murah2, please share erk! Gambar2 kawen pon still tak print untuk hang kat wall rumah..

Okesler, layan ler gambar2 nie. Actually, copy from my FB sbb CD lupa plaks nak bawak. Biler2 free, aku upload gambar2 yang lain erk...

p/s: looking forward for the 4th session!







:: RaYa ::

Nak update gambar2 n kisah2 raya.. kemalasan yg kronik telah melanda.. So, tgk ajerkla kat FB aku..

Nak wat makan2 sempena hari raya kat rumah aku untuk family in law, rasa mcm dah takde weekends yg free... full schedule.. huhuhu

Nak wat open house hari raya.. lagik ler takde masa, takde kudrat.. Dulu, before ada anak pon aku dah kelam kabut, confirm2 ler tak larat thn ni.. (thn lepas tak wat gaks.. dgn alasan tak larat sbb preggy.. hihih)

Harini, ada jamuan raya kat nursery Zarif, so, Mak Nah- owner nursery SMS mlm tadik.. Soh bekalkan baju melayu utk sesi makan kuih raya n bergambar.. TAPI, aku baru baca sms tu pagik ni.. Kesian Zarif.. dahler bekalkan baju buruk.. huhuhu.. Sat lagik, nak call Mak Nah, nak tanyer nak wat kol braper.. if petang, bleh hubby hantar baju melayu Zarif before g solat jumaat..

Jamuan raya utk my unit will be next week.. and my team kena bawak puding.. Adeh Adeh.. This weekend task.. nak buat Rich Choc Pudding and letak dalam bekas dadih comel2 tu, so that senang aku nak angkut p ofis.. Pastu, plan suh my staff wat Puding Cocktail kat opis, tp, gantikan puding tu ngan sumi yg kecik2 dalam paket tu..

Jamuan raya utk department plaks will be next 2 week.. tema nyer Rayalicious D'Village! Aku plak kena jadik committee.. Argh.. Tensen sbb tgh sibuk, pastu macam2 benda kena wat. Luckily the rest of the committee mmg saling bantu membantu =)

Akhir kata, selamat hari raya and selamat melantak juadah2 raya sepanjang weekend ni yg penuh dgn open house.... Tata!

Saturday, September 18, 2010

:: UPDATE::

Adoi.. bersawang giler dah blog ni..
Nama jer cuti.. tp takde masa langsung nak update blog..
Zarif plaks, makin lama, makin manja.. asyik nak kat aku jerk.. huhuhuh

Nak update pasal raya.. mcm dah out dated...
Nak update pasal Zarif demam teruk time raya? nanti ler..

Isnin dah start keje balik... argghh.. benci.. nak resign, bleh?

nanti2 ler aku update blog nie... tata

Wednesday, September 8, 2010

:: Last Minute ::

Harini last day aku keje.. Esok dah start mandatory cuti rayer.. So, petang ni, pas hubby balik keje.. trus zaasss kitorang balik Johor.. Hopefully takler traffic jam..

Actually, mmg takde semangat nak wat keje langsung arini.. Kalau ler cuti aku banyak lagik, mesti aku dah cuti arini.. Tp, apakan daya, cuti tinggal ciput.. Cukup2 jerk nak cover for event2 akhir tahun..

Harini kene amik half day sbb nursery Zarif tutup kol 3.. Sbb kakak2 tu nak balik kampung.. Adoi.. rugi cuti eden..

Apa yg pending?
1. Nak g threading kat Saluga sat lagik
2. Pastu, g beli kasut raya kat Bangsar Village
3. Nak kemas rumah skit2
4. Nak sambung packing barang
5. Angkut barang dalam kete, yg mana terdayer
6. Basuh + sidai baju.. so that takdela pening tgk baju kotor bertimbun lepas balik cuti
7. Amik hero remaja aku kat nursery
8. Masak bubur Zarif, mandikan dier etc
9. Tunggu hubby balik
10. Cargas menghala ke Lebuhraya Utara-Selatan

Selamat Hari Raya, semua! Maaf Zahir Batin~~!!

Tuesday, September 7, 2010

:: Lewat ::

Time bulan puasa ni, company aku apply new working hours.. Masuk kol 8am, lunch break 30 minutes jerk and boleh balik awal 4.30pm (yahoo!)

But, the thing is... mmg boleh kira ngan jari ler brapa kali jerk aku duduk kat my seat before 8am.. Normally, akan terlajak but takdela lebih 8.15am..

Since sume orang datang awal, parking yg free pon mmg tak dapat ler (fyi, parking free is limited, first come first serve basis).. So, asyik ler membayar RM7 every day.. Rasanyer, tak sampai 5 kali pon aku dapat parking free ni.. But, if parking bayar, yg bestnyer, time nak balik smooth jerk.. If parking free, mmg beratur ler time nak balik.. Mau sangkut dalam 15minutes..

Since aku slalu datang lambat and sbb slalu amik waktu opis utk mengepam, aku takdela balik tepat2 4.30pm.. malu ler.. Kang orang kata apa plaks.. Datang lambat, pastu pam time opis tp nak balik awal.. So, aku balik ler dalam 4.40pm (takdela lewat mana pon.. ehehhe).. So, manage to reach Bangi around 5.30pm.. Sempat ler nak g beli makanan/param (oops! aku tak pernah masak LANGSUNG for this ramadhan)


Tp kan.. ada sorang staff aku ni.. Dia mmg sampai awal pagi2.. around 7.15am. sbb nak elakkan traffic jammed.. Tp, die balik pon awal! Dalam kol 4.20pm dah balik.. Adeh.. Aku nak tegor tapi diri sendiri pon tak punctual.. If tak tegor, kang die ingat aku tak kesah plaks.. Macam maner?? Tp sakit le gaks mata aku menengoknyer.. Actually, agak ramai le gaks yg wat camni.. tp, bukan staff aku.. so, malas nak amik port.. Adeh Adeh..

So, aku decide aku bagi le pelepasan time bulan puasa nie.. And monitor how thing goes lepas balik raya nanti.. Hopefully, everything is back to normal..

p/s: Alhamdullillah, Zarif dah sihat.. nanti biler2 aku blog about it, erk..

Wednesday, September 1, 2010

:: HFMD ::

Just a quick update..
Harini, aku n hubby half day.. Sbb dapat sms dari taska, Zarif kene HFMD!! Arghh!! Last weekend ada a few budak2 kat nursery yg dah kene..

Actually, Zarif kene since weekend, tp sbb aku sebagai ibu yg cetek ilmu, taktau pon tu is HFMD.. Ingatkan kene gigit semut *hantuk-kepala-kat-dinding-mode*

Tadi dah bawak g jumpe paed.. He said that Zarif dah masuk 'recovering period'. But still kene kuarantin.. So, sbb aku n hubby tak mampu nak cuti esok n lusa.. So, terpaksa le kitorang berkampung kat rumah PIL kat kepong...

Okesler.. nak packing barang nie... Will update later... Doakan Zarif cepat sembuh erk.. Tata~~!