Wednesday, December 29, 2010

:: twinkle ::

Zarif fav video... Twinkle twinkle little star... Tp, dia x pandai sebut twinkle... So, biler dia nak tgk, dua sebut 'te te te te'....

He can watch the video all day long... Tak boring2.. budak2 sume mcm tu kan.. zaman kiter kecik2 dulu takde laptop.. takde handphone... Takde youtube...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Sunday, December 26, 2010

:: cowboy ::

Mr cowboy zarif....

Ariba ariba andre...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Saturday, December 25, 2010

:: aduhai ::

Aduhai....

Budak ni, bangun pagi kol 7.. pastu asyik main jer....

Ni dah kol 2 ptg but dr tadi tak tido2 lg....

Seronok erk main kt umah atok n nenek.....
Published with Blogger-droid v1.6.5

Tuesday, December 21, 2010

:: Daddy Goes Blogging ::

Nahi.. Nahi..

Mr hubby tak blog pon... In fact, i dont think he will..

But, deep down inside my heart I always wonder.. camner ler kalau die blog kan... Dia nak tulis apa.. nak comment apa.. who will be the reader.. (One thing for sure, I will be his loyal reader)

He actively reading forums.. everyday.. He also read blogs.. my blog, sometimes my fren's blog, blog lain2 yang glamer.. Mostly, forum/blog related to games, gossip artis & sport.. But, imagining him blogging.. hmm... agak impossible, kot?

Harini, baca 1 article kat mombloggersplanet and I really like it! I feel what the writer feels.. Kan seronok kan biler kita baca blog hubby kita sendiri... tp bukan ler blog pasal sport ke apa.. tp blog yg berkisar dgn kehidupan seharian kita, especially pasal anak2 kita..

So, hubby... can I include this in my 2011 wish??

Monday, December 20, 2010

:: 1 WeeK ::

1 minggu lagik kene keje before force leave 1 week...

1 minggu lagik nak kene settle kan keje2 kat office yg mmg berlambak.. standard ler Finance di akhir tahun...

1 minggu jerk lagik nak kene bangun pagik2 utk g keje before 1 minggu bleh lepak2 tak kesah kol braper nak bangun (subject to boss kecil bangun kol brape ler)

1 minggu jerk lagik before balik my mom's house kat Johor

1 minggu jerk lagik before tiap2 ari makan home cooking.. oohh.. i miss it!

1 minggu jerk lagik before cuti2 akhir tahun ke Kota Singa..

1 minggu jerk lagik before boleh lepak2 ngan Haji Kecil ni kat rumah..

new hair cut

Friday, December 10, 2010

:: BDO 2 ::

SHOPPING
Hari ke-2 di Bandung mmg kitorang fully focus utk shopping! Ada beratus kot Factory Outlet (FO) kat sini.. the main FO ada kat Jalan Riau, Jalan Setiabudhi, Jalan Dago & Jalan Cihampelas... Tu tak masuk jalan2 lain lagik tu!

As mentioned in previous post, mmg tak sempat nak amik gambar sbb sibuk sangat bershopping! Murah.. murah.. from baju pompuan, baju laki, baju budak, kasut, handbag... huhuuh..

Dah lewat petang tu, before balik hotel, kitorang singgah KartikaSari plaks.. aku borong brownies.. utk bagi2 orang kat opis.. diorang siap bleh pack dalam kotak, so that, senang nak bawak naik flight.. The taste? ARghhhhhhhh.. sedap bangat!!!! menyesal tak beli banyak utk makan sendiri! Seriously, sedap!!!!

MAKAN
Lunch plaks, kali ni kitorang makan kat Dapur Sangkuriang.. Best jugak.. except for Nasi Goreng Kambing yg hubby order... hihihi.. Restoran ni pon tenang jerk.. cam dalam kampung...

For dinner plaks, kitorang try Baso Malang Karapitan.. Ok ler.. sedap gaks.. but bagi aku, bleh jumpe lagik sedap kot kat KL... hihihiih



P/S: terpaksa wat entry cepat2 sbb taknak basi sangat... huhuhuhu




:: BDO 1 ::

sambungan entry ini dan ini.

Sampai jer kat Bandung, supir kitorang dah tunggu. Perut pon dah lapar, terus suh supir tu bawak kitorang lunch kat SimpangRaya. Makanan padang gaks, mcm kat Garuda tp, much more cheaper. Stile restorang padang kat sini, kita datang, duduk kat meja, and dia akan terus bagi nasik and letak semuaaaaaaaaa lauk pauk yg ada atas meja kita. So, dia akan kira ikot mana yg kita amik. So, if teringin nak cuit skit jerk, lupakan jerkla niat tu.. ihihihi, better abiskan jerk the whole piring..

Next destination, Pasar Baru.. For me, PB ni is smaller version of TA. Tp, still best! Manage to grab a few kain baju kurung.. Cotton sangat murah ok.. you can get cotton for RM7/meter.. Kat Malaysia, mana nak datang, kan? Pastu, kain thai silk 4 meter dengan sulam manik and ribbon hand made is just RM70!! Kat sini, confirm2 ler almost/ more than RM200 kan..

Lepas tu, kitorang g shopping Levi's jeans plaks kat Toko3. Best sangat! Dahle tgh sale.. Levi's for ladies boleh dapat RM79! Jeans laki plaks bleh dapat as low as RM100.. Tu yg design lama skit ler.. Utk latest design, siap ada 20% diskaun lagik.. Levi's 501 bleh dapat RM200+ jerk.. Geram tak? huhuhuuh

Pas melabur kat Toko3, kitorang g dinner kat D'Cost. Ala2 restaurant makanan thai but sooo much cheaper! Sedap plaks tu..

Then, lepas badan dah penat, perut dah kenyang, kitorang pon check-in hotel. Kitorang tido kat Orange Home.. again.. budget nye accomodation. Tapi, boleh ler.. buat utk tido jerk...

Oopps.. pictures di tempat shopping mmg tak amik langsung sbb jadik mabuk bershopping sampai terlupa camera.. huhuhu..

Nantikan update trip kitorang kat Bandung hari ke 2.....

Monday, December 6, 2010

:: MoViE ::

Me & hubby mmg sangat suka tgk movie.. Dulu2, mmg pantang ada citer baru, mesti nak tengok...

But, since ada Zarif, both of us tak pernah tgk wayang.. Means, dah lebih setahun ler kitorang tak jejakkan kaki kat cinema tu..

Takat tgk dvd kat rumah jerk.. tu pon byk dvd tak tertengok sbb tak cukup masa.. Tu belum kira bape kali kene pause time tgk movie sbb Zarif bangun ler apa ler..

Since Zarif dah setahun, kitorang pon try le nak tgk movie malam ni.. Lgpon, jeles tgk Farah yg selamba je bawak anak masuk cinema.. Tadik dah beli tiket.. Ingat nak carik tiket lebih kurang kol 10pm, tp tak de.. JuscoBalakong tarak, Midvalley tarak, Pavilion tarak, KLCC tarak.. So, try jerk la tgk midnite...



Hopefully, Zarif tido dari awal sampai habis citer tu.. huhuhuhuh.. Aku plaks, purposely amik seat plg belakang, in case nak kene kuar if Zarif nangis.. Both of us, tak meletakkan harapan yg tinggi utk dapat tgk citer ni dgn aman sampai abis..

Behave erk, anak mommy sayang....

Tak tgk movie pon tak perla.. dapat tgk Zarif senyum pon, mommy dah happy =)!
p/s: masih berhutang cerita basi trip Bandung, Langkawi & Melaka....

Wednesday, December 1, 2010

:: JKT - BDO ::

Day 2.. Kitorang gerak ke Bandung. Before g train station, singgah sat kat Monas, one of landmark kat Jakarta. Monas ni sebelah je ngan Gambir Train Station.


Sampai jerk kat train station, ramai pekerja2 dia kejar kereta kitorang sbb nak 'tolong' angkatkan beg.. with upah, of course! Worry not, diorang ni bukan illegal sbb siap ada uniform. Sebab kesiankan kat diorang, kitorang hire 2 orang utk angkat beg2 kitorang. Tp, bagus gaks ada 2 orang ni. Dia akan letak bag kita kat depan pintu train yg plg dekat ngan seat kita, even train tak sampai lagik. N diorang akan datang balik biler train dah sampai, utk angkatkan bag kita masuk dalam train.

Perjalanan ke Bandung naik train mmg sangat2 selesa. Seat yg agak spacious and siap bagi bantal sorang satu lagik! Makanan pon ada. Nanti ada orang yg datang kat seat kita utk amik order and the meal will be delivered to you shortly.

The 3 hours trip mmg enjoyable.. Scenery yg sangat cantik! Macam ala2 naik train dalam citer Harry Potter, ok!



Citer seterusnya will be post later... tungggggguuuuuuuuuu

:: TruNKi ::

Haritu, time kat airport, nampak ada sorang budak duduk atas benda alah ni.. While her parents beratur time tgh tunggu nak wat passport clearance.. Comel kan!!!

Ada macam2 design.. macam2 warna...
Argh.. cute giler ok! Boleh isi barang2 Zarif. Ala2 diapers bag utk long journey. Boleh letak toys skali.. Takyah nak sandang.. tarik jerk.. Pastu, Zarif bleh duduk atas tu.. Kiut nyerrrrrrrrr

Tapi, Rm200+ le plaks.. Baik aku beli luggage bag kan? Hmm.. Nampaknyer, terpakse le tambahkan benda ni dlm wish list yg taktau ntah biler akan jadik kenyataan.. huhuhuhuh

Oopps.. pic credit to mybbstore.