Monday, February 28, 2011

:: GrOCeRieS ::

Zarif suka sangat dok dalam troli angkut barang ni..sbb dia bleh diri.. pastu marah biler troli tu x bergerak...

Biler sampai tesc*, letak dlm troli tesc* plak..

Tp, lama2 dia boring plak... then, budak kecik ni sibuk nak beli groceries... sibuk transfer barang here n there... abis semua barang dia nak amik... tu tak campur mulut bising jerit 'nak!' everytime nampak toys...

Zarif.. zarif.... sabar ajerkla..

p/s: still hutang entry bercuti ke sabah....

Published with Blogger-droid v1.6.7

Friday, February 25, 2011

:: aToK ::

Orang johor (kot), panggil grandfather - atok, while grandmother - nenek.

Both atok and nenek aku yg belah my mom, still sihat dan kuat... Alhamdulillah.

But, atok and nenek aku yg belah ayah, sudah meninggal.. Al-fatihah..

Arwah nenek aku meninggal almost 2 years ago.. time tu, aku baru brapa bulan kawen and the day she died is the day my cousin kawen. So, semua adik beradik mmg ada kat kampung. Kesian gak kat pakcik aku (bapak pengantin) sebab kenduri kawen still have to go on kan..

Arwah atuk aku plaks meninggal time aku 4 tahun. Time tu, mak aku tgh mengandungkan adik aku yg no-2. Time atuk aku meninggal, aku ingat lagik camner arwah nenek aku meraung menangis.. time tu aku kecik lagik.. tak paham apa erti sedih.. tak paham yang org yg dah meninggal, kita dah tak jumpe lagik..

Tak banyak memori yg aku aku ingat pasal atuk aku ni. Tp, aku ingat sangat yg dia sangat2 manjakan aku.. Arwah atuk slalu belikan aku barang. Paling aku ingat is basikal 3 roda.. :) Lagipon, time tu, mostly makcik/pakcik aku tak kawen lagik.. So, tak ramai le cucu dier. And aku is the only cucu yg dok jauh (kat Johor, kampung aku kat Melaka)

But, based on my pakcik/makcik/parents, arwah atuk mmg sangat tegas and garang. Really strict on rules. Orang lain tak bleh makan if dia tak makan lagik.. If dia makan kat meja makan, nenek aku kene duk sebelah n serve all the food. If dia g keje, somebody mesti siap2kan baju dia semua.. Tapi, hati dia baik.. If orang tak wat silap, mmg dia takdela nak marah2 semua.. If anak dia pandai amik hati dia, mmg dia bagi macam2.. hihihi Sifat tegas tp hati baik ni mmg turun kat most of my pakcik/makcik..

Kenapa tetiba aku cerita pasal arwah atuk? Sebab tetiba pagi tadik aku teringat pasal dia and terasa rindu sangat.. pastu, rasa bertuah sangat sbb sempat kenal arwah atuk, compared to my other siblings yg tak merasa nak cium tangan atuk..

Al-fatihah...

Tuesday, February 22, 2011

:: ReSuLT ::

Semalam, result ACCA keluar. Tp, sebab aku tak amik exam last sem, so, takdela cuak. Utk kawan2 yg pass, CONGRATE! utk yg fail, CUBA LAGI! Untuk yang dah complete all the paper, I'M SO JEALOUS OF U!!

Semalam, result STPM keluar gaks.. but not SPM. Bukan biasanyer result SPM and STPM keluar sekali ker?

Teringat zaman2 aku dapat result SPM. Time tu, aku kat Matriks Kuala Pilah. Since sekolah kitorang dapat Best School in Pahang that time, kitorang pon mintakler pelepasan keluar utk amik result. Best giler dapat balik sekolah, while every1 else amik result kat kolej jerk..

Paling best sbb my result is waaaayyy better than my expectation. I manage to get 7A1, 1A2 & 2C3. Alhamdulillah

A1- BM, BI, modern math, pendidikan islam, prinsip akaun, add math & kimia
A2 - fizik
C3 - Sejarah & biologi

Then, since i love work with numbers so much, aku pon amik Degree in Accounting. Disebabkan budak pure science stream takleh amik art stream, except dekat private uni, so, aku pon pilih MMU.. luckily dapat scholar, kalau idak, masak mau membayar PTPTN.

Sekali, rupa2nyer, degree accounting tak banyak play with numbers. Banyak on decision making and case study.. arghh!! Actually, ada sedikit rasa menyesal.. agak2 apa le jadik kat aku if aku amik engineering ker IT ker etc.. bleh cope ke erk?

Takkperla, at least I'm happy (happy ker?) with my chosen path sekarang..even seriously takde semangat for career development sbb hati strongly mahu berhenti and jadik SAHM.. huhuhuhuhu

Chaiyo!

Tuesday, February 15, 2011

:: cuti ::

Bersiaran langsung dari negeri di bawah bayu....

Bestnyer cuti seminggu tp sure bertimbun2 keje bile balik ofis next week...
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tuesday, February 8, 2011

:: saman ::

Yeay.. sudah bayar saman... tp just bayar yg kene blacklist jer.. yg x blacklist, tamo bayar... aci tak?

Korang dah bayar saman? Bayar online sgt senang dan cepat... Cepat bayar before akhir bulan ni..


Published with Blogger-droid v1.6.7

Monday, February 7, 2011

:: penat ::

Sian anak mommy kepenatan.. ni otw balik bangi from kulai ari sabtu..

Jem skit ler kt seremban.. standard balik weekend.. luckily x seteruk jem from utara or pantai timur...

Seb baik gak x bawak car seat, so zarif bleh baring.. dia bkn bleh tido kat car seat...

P/s: malasnyer nak start wat keje pas cuti seminggu...
Published with Blogger-droid v1.6.7

Wednesday, February 2, 2011

:: TeRLeNTaNg ::

Bukan senang nk tgk zarif tido terlentang camni... biasanyer, tido meniarap sambil isap jari...

Ni kes dah penat sgt ler ni.. smalam tido kol 2pg sbb tak selesa naik cam ruam satu badan.. pastu kol 7 dah bgn...

Siang plak jadi sgt cranky... nenen kurang.. mkn kurang.. asyik nk main jerk...

Kol 4 ptg baru nk tido... haih.. zarif.. zarif..


Published with Blogger-droid v1.6.5