Tuesday, May 31, 2011

:: 3 TaHuN ::

happy 3rd anniversary, sayang! Love u till eternity! Muaahss




p/s: semua gambar from FB sbb tak simpan the whole pictures dalam PC opis

Tuesday, May 24, 2011

:: To-Do ::

Finally, after almost 2 years, finally, rumah kitorang siap and sudah boleh amik kunci. Tapi, taktau ler biler bleh cuti utk settlekan sume benda ni.


Kitorang pon kena do a loooooot of survey due to ciput budget. Our (me & hubby) to-do-list for this weekend:

1. Renovation Expo @ Midvalley
2. Sofa & Curtains sale @ Macy
3. Survey kat area Bangi/ Kajang/ Sri Kembangan/ Puchong for:
a. Grill
b. Awning
c. Kitchen Cabinet
d. Contractor utk simen tanah & pecahkan concrete
4. Attend Iris’s birthday party @ Hulu Langat


TAPI, ada revision class from Thursday till Sunday.. Bagaimanakah?? Haih~~

p/s: aci tak taknak fikir lagik until abis exam on 14th June?

Monday, May 23, 2011

:: 9 tahun ::

Sedar tak sedar, last Friday, dah 9 tahun dah kitorang bercintan cintun. Just simple celebration jer.. Dinner & order Cupcake. Tp gambar2 semua kat tak transfer ke PC lagik.. nanti2 ler erk..

Sementara itu, layan ler gambor2 lama kitorang time muda remaja ni.








Thursday, May 19, 2011

:: lately ::

Lately, zarif akan menangis, meraung n melalak everytime g nursery.. adakah dia fobia lepas kena gigit yg tinggalkan kesan even after 1 week pon can clearly see kesan gigitan tu...

Lately, zarif sikit2 nk nangis... even aku just say 'no' elok2 pon dia bleh nangis... adakah sbb dia belajar yg dgn air mata tu dia bleh dpt apa yg dia nak or one mode of survival..

Lately, zarif tido malam x brape lena.. duk melentik2 badan.. nk bagi senyap, suh hubby wat susu, sumbat... even aku tau dia bukan lapar... just bagi for his comfort jer... senyap lee sekejap

Kitorang salah didik anak ker?

Hopefully sume ni is just temporary.. huhuhu...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, May 12, 2011

:: Makan ::

Waktu Zarif belum masuk setahun, normally kasik dia makan bubur. Pastu, campur ler carrot ker, bayam ker, kentang ker, ayam ker.. potong kecik2..

Biler dia dah setahun, takdela wat bubur dah.. dia dah bleh makan nasik macam org dewasa. Lauk plak sama ada sup ayam/fish ball, telur hancur or ikan goreng. Tapi, giler boring makan lauk2 tu jerk.. Kitorang pon boring makan lauk sup..  Puas carik idea nak masak lauk lain.. If masak sos tiram, takper ker erk? Masak kurma or masak kicap, if tak pakai cili, sedap ker?

Lagi satu masalah is sayur.. If dulu, bleh ler potong sayur halus2 and campur dalam bubur... Tp, biler dia dah start makan nasik, nak bagi lauks sayur aper? Pastu, takkan nak potong halus2 lagik kan? Tapi, aku cam takut jerk Zarif tercekik if tak potong halus2...

Huhuhuhu.. dilema.. dilema...

p/s: aku nak suh anak makan sayur.. tp diri sendiri tak makan sayur.. huhuuhu

Monday, May 9, 2011

:: mixed ::

Zarif  is officially mixed feeding... and sadly, officially taknak direct feed..

Dulu, die reject direct feed, tp tgh lalok2 still gak hisap.. Skrg mmg completely reject terus. Maybe sbb slow flow jugaks sbb sejak aku makan pil utk jumpe 'bestfriend' yang dah 2bulan lebih menghilang. Susu mmg drop giler! Menyesal le pulak makan ubat tu.. masa makan mmg tak teringat langsung pasal pil tu might ada effect to my milk production

Kalau dulu Ameda aku tinggal kat office time weekdays, skrg tidak lagik.. hari2 kene angkut bawak balik sbb malas nak pump kat rumah pakai single pump.

Biler keluar time weekend, aku akan pump before keluar and lepas balik. Mcm semalam, pump kol 9, kol 10 keluar rumah g anta adik kat Gombak & g Nilai plaks pastu ngan parents aku.. Balik rumah kol 7malam, baru le pump lagik sekali. Semakin berkurangler susu aku ni nanti.. Sigh

Time weekdays, kat rumah Zarif 2 kali minum susu Duthlady123. Sekali before tido, and sekali during night feeding. Tapi, mmg minum skit jerk... normally just 1oz.. kadang2 jerk luak 2oz..

Rasa bagi FM ni sangat penat le.. sbb biler Zarif bangun kol 2-3 pagi, kene bangun and buat susu. Pastu, nak tunggu dia minum susu sbb biler dia dah abis minum dia akan hulur botol tu kat kita and kita kena amik. Takde nyer dia nak letak tepi jerk botol tu.

Biler jalan2 kat luar plaks, tak bawak pon bekalan FM. Just bawak susu kotak Dutchlady yg untuk 1-4 tahun tu. If keluar sepanjang hari, bawak ler dalam 3 kotak. Luckily Zarif ok jerk.. sbb aku sangat malas nak bawak segala perkakas such as botol, bekas susu, termos etc

Still tak bekalkan FM kat nursery even dah cakap ngan owner nursery, Mak Nah. MakNah suggest bagi susu soya, or susu kambing. Thinking of susu soya (susu kambing mahal sangat), tp, smalam carik kat Giant, sold out le plaks..

NotaKaki : Still sedih sbb Zarif dah taknak direct nenen.. :(

Sunday, May 1, 2011

:: lupa ::

Biler terlupa nk bawak icepack.. terpakse kreatif demi menyelamatkan susu..
Published with Blogger-droid v1.6.8