Tuesday, June 28, 2011

:: simpan ::


Semua breastfeeding tools dah disimpan tadi...

Goodbye breastfeeding... till see u again...

With lots of love...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Saturday, June 25, 2011

:: PROJECT ::

Last week, aku MC 1 hari sbb demam n pening kepala... Tp, aku ni kalau makan paracetamol, mesti d first 2 hours tu akan jadik sangat segar bugar...

Dalam segar bugar tu, terus terniat nak buat sesuatu (cets, rumah bersepah tp malas nak kemas). Aku trus drive g Warta lepas dapat info from Lea....

Nak tau apa aku buat??? poyo giler, ingat ramai ler yg baca blog aku ni


SEBELUM...

 langsir agak panjang..

+
+
+
+
+
+
+
SELEPAS... TARAAAAAAAAAAA




Berjaya gaks hijack langsir rumah menjadi pesyen eyelet... Thanks Lea for the tutorial!

Tp, hubby tak suka ring yg aku beli ni sbb dia kata fancy sgt ada corak2.. hahahah.. actually aku pon tak suka sangat sbb suka yg plain jerk.. tp yg ni murah 80sen jerk yg plain RM1.50.. lantakler.. nanti bila2 senang aku tukar ler ring ni.. hihihih

Tuesday, June 21, 2011

:: FM ::

Zarif now mostly minum FM.. dalam seminggu ada ler 2-3 kali jerk minum EBM.. tu jerk yg mampu nak diproduce oleh 'b' aku.. Tu pon dah bersyukur sangat..

Sgt pening nak pilih FM yg terlampau banyaaaaaaaaaaaaaak di pasaran... dah boring dah diri depan rak FM tu dgn hubby sambil fikir nak beli susu aper..

Kat nursery, as per suggested by Mak Nah (owner nursery), kitorang bagi minum susu soya.. haritu bagi Isomil.. skrg bagi Mamil Gold yg soya based..

Kat rumah plaks, kitorang malas nak bagi soya based sbb ada baca yg susu lembu is better... at first bagi DutchLady 123.. Zarif minum ler tp minum skit.. pastu, tukar Mamil Gold.. tukar Enfagrow and semalam beli Sustagen plaks.. So far,Zarif not fussy ler about susu.. Suma dia telan.. tp takat minum 3-5 oz jerk la.. tak lebih dari tu..

So far, tak nampak pon apa beza nyer for each susu.. maybe sbb aku try 1-2 kotak, pastu tukar kot? ntahler..

Friday, June 17, 2011

:: SaLe ::

Asalnyer plan, weekend ni nak :

1. Survey langsir (lagi!) kat Nilai. Actually dah brapa banyak dah kedai langsir aku pegi tp kenapa yg aku berkenan semua mahal. Tak mampu weh nak tempat langsir kat Curtain Designer tp design2 dia cun meletops and kena dgn taste aku. So far, yg agak murah (murah ker?) yg aku boleh consider (tp tak betul2 as per wat i want) is kat Tewah @ Mines.

2. Survey grill utk rumah baru kat a few kedai gril @ Sg Chua. Tp, baru tau ada my schoolmate wat biz grill, so bleh try mintak quotation from him dulu

3. Nak g Ikea sbb nak beli roller blind. Tp, rupa2nyer sekarang banyak dah kedai jual roller blind cuma quality jer lain. Oh nak g ikea sbb nak beli kerusi n meja utk Zarif jugak

4. Nak g Jakel sbb haritu aku yang perasan masih kurus beli kain, 2 meter utk buat baju (sbb kain dah ada). Skali, biler hantar tailor, dia kata tak cukup nak buat baju sbb kain tu ada border..


Tapi.. find out about :

1. Mothercare sale! Mcm biasa, the 1st 3 day, ada extra discount utk member! Tp, if g mlm ni or esok, confirm dah tak banyak dah yg sale 60% sbb dah dirembat time lunch hour *sigh*

2. GAP sale! Adeh adeh.. takleh tahan weh! Baju raya pon tak beli lagik..

3. Fav kedai kitorang, Cotton on kids pon confim sale jugaks kan? 

4. C&K pon sale??! Apsal tetiba rasa mcm handbag2 aku suma dah rosak/ buruk yerk? Macam malu le plaks nak pakai utk rayer.. Tp kan, i've been eyeing 1 handbag kat Coach, tp tak mampu :(

Aiseh... camner ni? Duit takde.. tp tangan gatal nak melabur kat shopping complex... Pastu, kat Mesia ni takde satu shopping complex yg ada all 4 outlet ni.. huhuhu

Oh, tak lupe juga nak pegi amik CD from EyesOfGrace.. gambar2 time photoshoot aritu..


Monday, June 13, 2011

:: alfatihah ::

Alfatihah buat kawan sek men aku, shahredza yg meninggal malam tadi.. Sudden death.. Sesak nafas tiba2 waktu drive...

Isteri arwah is junior kitorang.. His daughter pon baru umur 2 tahun... I dunno macam mana diorang akan get thru this and aku tak sanggup nak bayangkan pon..

Just wish that both of them will be strong enuff... Tu semua dugaan dari Allah..

Aku still terkejut.. My mind is not ready for such news.. Terasa betapa dekatnyer kematian tu dgn kita, even kita tak ready... Tak kira umur.. Tak kira sihat.. Tak kira status.. Tu semua dah tertulis.. And it is beyond our power...

Al- fatihah....

P/s: terasa nak amik zarif from nursery n cium peluk dia puas2...

Wednesday, June 8, 2011

:: NaZaK ::

After 2 months without direct feeding, my milk keep on decreasing. Skrg, kt nursery zarif minum 2x ebm + 1x fm, except Friday 1x ebm + 2x fm.

Tak sure sampai biler akan bertahan but looks like next week dah kena reduce ebm lg..

Chaiyok.. selagi mampu...

Aku? Masih lg sedih bile terkenang saat manis direct feed.... oh, x leh describe how i miss that moment... in fact, bleh mengalir air mata everytime teringat....
Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, June 6, 2011

:: OtHeRs ::

Sometimes, kita terlupa benda2 kecik yang ada/ berlaku pada kita. 

When I browse thru my wedding pictures, ada a few items yg buat aku teringat pasal my wedding 3 years ago..

ayam golek
wedding cake
desert
air 5 jenis


door gift


bunting free



bunga

card

Sunday, June 5, 2011

:: SuperFriends::

Still in the mood of wedding anniversary....

To zety, ni antara gambar2 korang ber-camwhore time wedding aku :P..
To others, saksikan ke'kurus'an kami pada 3 tahun yang lepas...







Wednesday, June 1, 2011

:: wordless wednesday ::

Published with Blogger-droid v1.6.8