Friday, September 30, 2011

:: Contractor ::

Me & hubby tgh sibuk survey2 pasal rumah.. Sbb kunci dah dapat and kitorang kalau bleh nak pindah cepat2 sbb tak larat nak bayar 2 rumah..

Before pindah, nak buat le minor renovation (sbb tu je yg mampu), takat nak simen backyard (utk keselamatan Zarif) and extend bilik air master bedroom yg sgt sempit and takde ruang utk mandi..

Haritu dah try tanyer person yg in charge of housing area kat situ, en Hamdan. Dia wat part time renovate rumah.. Mmg murah ler sbb barang2 dia pakai barang2 extra wat rumah2 kat situ..

Kelmarin ptg, hubby call en Hamdan tu utk deal ler.. and wat appointment ngan dia utk jumpe petang smalam.. Kira nak bayar deposit skali ler

Pagi smalam, hubby try call dia banyak kali, tp tak angkat.. SMS pon tak reply.. sampai petang hubby try, but no one answer. Pastu, petang smalam, lastly, 'en hamdan' call.. Tp bukan suara dia, but his wife. Rupa2nye en Hamdan tu dah meninggal (ptg kelmarin or pagi smalam, hubby tak brapa ingat).. Inalillah.. Sbb tergamam sangat, tak sempat hubby nak tanyer meninggal sbb aper..

On the other side, syukur gaks le sbb tak start bayar apa2 lagik sbb kalau tak, mesti segan nak mintak balik.. If dia dah start wat keje, pekerja2 dia nak ke continue keje sbb boss dah meninggal? Syukur gaks sbb kitorang dah amik kunci rumah (kunci rumah pon kena amik from arwah), kalau tak, taktau le sampai biler developer nak assign replacement for arwah. Cuma tak sure whether arwah sempat tak bagitau pekerja2 dia utk betulkan a few bocor and retak kat rumah kitorang tu sbb kitorang dah complaint 2 weeks ago..

Sekelip mata jer Allah tarik nyawa kita kan.. Apa2 pun, Al-fatihah.. Moga family arwah tabah menghadapi ujian ni and dipermudahkan urusan..

Wednesday, September 28, 2011

:: ww ::

Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, September 26, 2011

:: TaX ::

Skrg ni dah bulan September.. but I still didnt receive cheque from L*DN...

Takde khabar berita.. senyap jerk....

So, aku call le tadik. Officer tu kata, akunyer claim ada 2 yg dia tarik balik sbb diorang kata not allowable. Satu yg diorang tarik is ACCA nye payment.. Erk? What?? 2 tahun sebelum ni, OK jerk.. ni tahun ke 3 yg aku claim.. apa kes? ACCA mmg allowable under proffesional education.. huh!

Secondly, interest on home loan. Mmg loan tu atas nama aku n hubby.. Hubby tak claim, aku je yg claim.. Syarat2 mmg layak sbb aku nye S&P tarikh May 2009. Ntah tang mana ntah yg diorang kata tak allowable..

Yg tensennyer, takde pon dapat surat suh aku bagi all the supporting documents for their inspection. If aku tak call harini, ntah bile le baru dapat khabar berita..

Solutionnyer, dia suh aku terus g branch L*DN yg company aku registerkan dulu. Aiseh, nak kene cuti le plaks.. Pastukan, aku nyer resit2 semua takde yg original sbb resit online kan... hopefully, dia accept ler.. tak larat aku nak turun naik office Maybank, ACCA, College & CIMB utk dapatkan original copy of receipt...

argghhhh

p/s: di saat nak pindah rumah ni, mmg aku korek segala duit yg ada.. so, cheque ni sgt la dinanti2kan..

Friday, September 23, 2011

:: BuSy ::

Busy giler minggu ni!!! Meeting pagi petang.. Ada benda penting kena submit.. Staff plaks ada yg cuti seminggu, so aku kene le tlg cover operation.. argghhh!!

Tu tak campur ngan weekend yg penuh ngan aktiviti lagik tu.. open house, kenduri kawen, sibuk pasal rumah baru..

Rasa macam tak ada time utk diri sendiri....

*pfffffffff*

Salam Satu Malaysia

Friday, September 9, 2011

:: Yahoo Mail ::

While almost every1 dah convert to Gmail years ago.. aku still stick to yahoo mail.. Sebab malas nak maintain banyak2 email and tukar setting etc

Skrg, yahoo mail dah enhance their website.. But, the new features ni tak works in my PC. Tak boleh nak baca email etc.. Inbox aku dah penuh email, beratus2 (ok, mostly spam & FB notification je pon)

Puas aku search camner nak convert balik to previous view.. tp rupa2nyer Yahoo tak kasik tukar balik, so the link utk convert tu dia disable...

Finally, jumpe gaks cara nyer.. So, utk kawan2 yg still guna Yahoo mail and tak suka new layout tu, sila access email anda from this link

Sharing is caring :)

Wednesday, September 7, 2011

:: GAMBAR RAYA ::

Raya ni mmg tak amik gambar langsung!! Sebabnyer, konon2 tak bawak camera, which rupa2nyer hubby terlupa dia dah masukkan dalam bag tp hanya realize biler dah masuk raya ke 5.

So, just menumpang kasih camera kakak ipar ku.. Tu pon just amik gambar 1st & 3rd day raya kat kampung MIL kat Kedah..

Sbb org lain sibuk post gambar, aku pon nak post gambar ler.. wat kenangan2 di hari tua :D


gambar wajib ber3 di pagi raya


zarif takmo pakai songkok properly, dia kata tak rock!

buah hati mommy

zarif nak amik gambar berlaga pipi ngan mommy

melekap ngan mommy 24/7

hensem tak saya?


seisi keluarga

sebelum balik Johor

:: WW ::

Published with Blogger-droid v1.6.8

Tuesday, September 6, 2011

:: GLEE ::

I'm addicted to this...


 Currently, watching this...



Wishing to take leave to watch this..

pic source: google