Monday, October 31, 2011

:: Tax 2 ::

1. Hasil dari entry ini, tadik aku pegi le ke kaunter l*dn..
2. Sampai kol 1.10pm, naik tingkat 10, terus amik no kat kaunter
3. Dapat no 1090, current number is 1064.. haih, kena tunggu 26 orang..
4. Kaunter mmg banyak, tp yg bukak hanya ler 2.. maybe sbb lunch hour kot
5. Pas menunggu sejam lebih, dalam kol 2.30pm, akhirnya no aku dipanggil.. tu pon sbb banyak org yg balik/ takde time no diorang dipanggil
6. Duduk kat kaunter tak sampai 2 minit.. tak panas bontot pon.. just submit documents yg dia mintak..
7. Org kat kaunter tak check pon details on the documents, just chop terima
8. Based on her feedback, i shall get their feedback via SURAT in 2-3 MONTHS!!
9. Erk.. lambat lagik ler jawabnyer nak dapat claim aku tu


Summary: Urusan with kaunter EPF is sssssoooooooooooooooo much better!! Thumbs up for EPF!!

Sunday, October 23, 2011

:: TaiPiNg ::

(cerita version short & sweet sebelum lebih lama terperam)

Last 2 weeks, kami ke Taiping to attend Day O's wedding and atas dasar tugas (purposely choose tarikh tu kat taiping)

Day O nikah on sabtu malam (8.10.11)

Sanding on sunday (9.10.11) (gambar ni semua credit to Wan & Surya - G.I.Photoshoot)



Pas reception tu,sempat kitorang singgah ke Muzium Taiping

On Monday, aku ada briefing kat ofis taiping, while daddy & Zarif pegi zoo :) His first zoo trip..and it is without me :)









Thursday, October 13, 2011

:: FaceBook ::

Believe or not.. Zarif biler nampak icon Facebook kat ipad and my handphone.. sibuk nak bukak....

Tp, Zarif takde akaun facebook sendiri pon..

And tak pernah pon ajar dia main game kt Facebook...

So, apa yg anak teruna aku ni buat????

Huhuhuhu.. believe or not... stalker anak dara orang !! ehehhehe..

Tp, anak dara sorang ni jerk... Who's the lucky girl??

*
*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*

*
*
*
*
kantoi!

Huhuhu.. Anak dara Pn Lea kita... Everytime bukak Facebook, sibuk cakap nak 'U-eil' (Read: Ruhil)

Apa2 le nak oi.... janji bahagia...

Tuesday, October 11, 2011

:: Renovation ::

Renovation starts :) Ala.. bukan renovate pon.. takat touch up2 here and there...

1. Backyard - Simen, tile & naikkan tembok







2. Bathroom @ master bedroom - besar kan skit sbb bontot aku tak muat nak mandi.. huuuhu



Luckily en Ahmad, arwah's org kanan take over the business.. So, tak payah susah2 kitorang nak carik org lain.. Org kat situ semua amik en Ahmad ni utk renovate rumah diorang..Masyukk betul dier nie...

Hope everything went well :)

Saturday, October 8, 2011

:: tekun ::

Mmg kalau mengadap, selagi x abis bateri, mmg tak lepas...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, October 6, 2011

:: To Do List ::

  1. Check defect & complaint (retak2 & bocor dah dibuat, repainting done, pending nak claim sbb water tap kat luar takde je)
  2. Submit claim to developer (done, pending feedback from developer/ lawyer
  3. Submit EPF application (pending statement from bank)
  4. Install grill (deposit paid, installation on 22/23 Oct)
  5. Extend bilik air @ masterbedroom (deposit paid, target completion in 2 weeks)
  6. Cement & tile backyard (cement - deposit paid, target completion in 2 weeks, tile- pending if ada extra budget)
  7. Naik tembok backyard (deposit paid, target completion in 2 weeks)
  8. Pasang poly awning (wish list)
  9. Basuh rumah (tak decide tarikh lagi)
  10. Beli mangga pintu 
  11. Beli/ tempah curtain railling / rod (rod - done, pending install. railling - pending, nak kena survey kedai dulu)
  12. Tempah & pasang langsir/ blinds (living room - pending amik langsir yg dah siap kat kedai, dapur - blind dah beli but pending to install, master bedroom - still tak tempah lagi, others - pakai langsir apa yg ada)
  13. Beli & pasang lampu & kipas (survey done, pending beli. Target install on 22/23 Oct)
  14. Relocate astro decoder (survey mode)
  15. Install hob & hood (deposit paid - last year lagik time homedec)
  16. Install eubiq (deposit paid - last year lagik time homedec)
  17. Mini landscape (survey & yet to be finalized)
  18. Cat feature wall (survey & yet to be finalized)
  19. Install autogate (survey & yet to be finalized)
  20. Kitchen cabinet (pending arrange appointment with vendor)
  21. Alter plaster ceiling (wish list)
  22. Install laminated flooring (wish list)
  23. Beli all sort of hiasan rumah such as cermin, frame, canvas print, para, pokok (never ending story)
  24. Beli relevant perabot such as meja makan yg at least 6 seaters, katil for guest room (never ending story)
  25. Beli relevant electrical appliances such as fridge baru, aircond, microwave, oven (never ending story)
  26. Beli tones of barang2 keperluan rumah such as tangga, tempat sidai baju (never ending story)
  27. And the list goes on…

**Pengsan Mode**

Monday, October 3, 2011

:: Duit ::

Duit.. duit.. di manakah kau duit?

Argh, banyaknyer nak pakai duit biler nak pindah rumah ni..

Dont ever under estimate benda2 kocik yg ala2 celah gigi tapi sebenarnyer hebat mem'burst'kan budget anda.. Contohnyer, magga Solex ler, beli tangga ler, beli sabun, berus etc utk nak basuh rumah ler, sewa lori ler, upah relocate astro & aircond, yada yada yada..

Ada tak any contest yg bleh aku menang duit RM 1 juta.. Hmm, menang RM50 ribu pon dah cukup bersyukur.. huhuuhuh