Tuesday, November 29, 2011

:: MeGa BLoCKs ::





This is Zarif favourite toys.. currently..


Asyik2 nak buat CiCi (read:KLCC) or towel (read:Tower) or abat (read: Masjid (Allahuakbar)




Rasa tak cukup jer 100pcs, plan nak beli lagik sebungkos.. tp tak sempat2 nak gi.. Plus, tak larat nak buat scene dokong-anak-keluar-Toys R Us-sambil-anak-teriak-satu-Alamanda.. huhuuhuh




Friday, November 25, 2011

:: work ::

Scene di bilik air..

Mommy: zarif, cepatler kencing.. tadi kata nak kencing..

Zarif: jap.. (sambil sibuk main air)

Mommy: ZARIF!!! tadi kata nak kencing.. mana kencing nyer?!

Zarif: cing tade.. cing WORK!

Mommy: * pengsan *

Huh.. kalau nak main air tu.. cakap ajerkla.. eeeee... geram

P/s: apa kaitan entry ni dgn gambar? Huhuhu
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tuesday, November 22, 2011

:: garret ::

Last week, g klcc bawak zarif yg sgt obses dgn klcc

Dah alang2 ke sana, aku mmg dh terbayang Garret popcorn yg claim to be d best popcorn in d world.. siap plan nak beli perisa caramel n chicago mix

Skali, beratur panjang giler ok and popcorn yg aku nak dah tinggal serdak2 jer

Kachiwa.. yg ada pon perisa butter.. sbb taknak balik tangan kosong, aku beli le jugak... butter pon butter lee..

Adoi, tak sedap le perisa ni.. masin.. huhuhu.. kecewa giler

Hubby, nanti kite repeat g beli popcorn lagi yerk....
Published with Blogger-droid v1.6.8

Friday, November 18, 2011

:: 365 x 2 ::

Happy 2nd birthday, Zarif!! Mommy heart u so much!!

Pejam celik pejam celik.. dah 2 tahun dah anak mommy ni.. Macam2 dah pandai dah.. tak larat mommy nak wat milestone..

Thank you, my dear son sbb jadi permata jantung hati mommy..

Birthday party? Aiseh, kena tangguh ler nampaknyer.. Sabar yer, sayang.. Mommy & Daddy sebuk.. Daddy busy kat opis.. Pastu pak ngah nak kawen next week.. Pastu, kita nak pindah rumah next month.. But, insyaAllah, mommy n daddy akan usahakan jugaks sbb last year just tiup2 lilin ngan family jerk..

Harini just bagi kawan2 kat nursery goodies bag.. Tu pon version budget jerk..  Hopefully Zarif seronok dapat celebrate ngan kawan2 kat taska..

Last but not least, bea good boy, ok! Dengar cakap mommy & daddy.. Jadi org yg berguna pada agama, bangsa & negara (ucapan standard)

Muaahss

Thursday, November 17, 2011

:: ToiLeT TraiNiNg ::

Penat! Sangat penat!

Last Thursday dapat surat from nursery, kena sign borang utk start toilet train Zarif. Sign borang tu menandakan parents pon setuju utk bekerjasama train kat rumah.

So, on Friday, cargas aku ke Mothercare Midvalley sbb nak beli seluar utk Zarif sbb takut tak cukup utk pakaian seharian.. Yerla.. kalau dah sehari sampai 10 helai.. camner tu? Luckily ada sale :) Byk gak le seluar pendek yg 3 helai for +/- RM40 (after 50% discount). Pastu, sempat gak aku beli underwear utk Zarif, sbb tergoda dgn 40%

en Spidey
Potty pon dah beli kat Ikea last month.. murah2 jerk.. RM9.90 jerk.

Day 1 - failed miserably! Zarif mmg tak paham langsung biler aku soh dia bgtau biler nak pee or poo

Day 2 - pagi sbb keluar, so tak train.. start petang.. pon failed jugaks! Time ni aku cam dah kurang sabar.. Ada le insiden suara ter-over pitching..

Day 3 - 1st day kat nursery. Kol 11am, MakNah (owner nursery) dah mop utk kali ke3. Zarif taknak poo langsung kt nursery. But, bile sampai je rumah, trus ckp nak 'yak'.. Yes! Berjaya poo kat toilet

Day 4 - masih fail lagik. Kat nursery, not even sekali pon berjaya pee kat toilet. Adam, Danial & Ruhil ada le jugak progress.. huhuhu.. Penat aku mengemop lantai sampai masak dinner kol 8pm.. Still tak poo jugaks.. Last2 poo nak dkt kol 1 pagi.. dia tgh tido, pastu nangis ckp nak 'yak' tp sakit. Alhamdulillah, berjaya poo kat toilet, sampai peluk mommy..

Day 5 - Lambat ke nursery sbb mommy ada meeting kat cyberjaya. Berjaya sekali pee kat toilet pas bangun tido. Pastu tgh mommy siap2, dia ckp nak 'yak' and 'akit'.. Sian dier sbb poo keras.. 3rd time berjaya poo kat toilet.. But, kat nursery still tak berjaya

Day 6 (today) - pagi tadik time bangun tido, zarif nye diapers kering.. mmg tak pee langsung.. So, cepat2 mommy bawak g toilet.. Yeay! Manage to pee kat toilet. Hopefully, today kat nursery ada peningkatan :)

Alhamdulillah, so far, aku puas hati ler ngan progress Zarif ni. Nursery letakkan target 21 hari utk completely diaper-free :)

Chaiyok, Zarif.. Mommy know u can do it!

Harap2 mommy maintain bersabar dan berhati kental utk mengemop lantai n dok dalam bilik air lama2 huhuhu

Moga dipermudahkan urusan kakak nursery & MakNah in toilet training 5 budak sekali gus! Pffff

Aminn

Wednesday, November 16, 2011

Tuesday, November 15, 2011

:: 29 ::

Ni entry super duper terlewat..

I was turning 29 last month.. Sedeh, ok... Tahun last before reach the big 30.. huhuhu..

Biler dah tua kurang muda mcm ni, I always wonder.. am I 1 year wiser than last year? am I 1 year better than last year? am I deserve this age? ntahler..

Meh share gambar2 birthday.. Yg ni waktu my parents datang.. wat skali ngan my brother. Birthday kitorang beza 4 hari..


me & iwan

zarif nak dok sebelah atuk

Yg ni plaks ngan hubby n Zarif.. Tak sangka hubby amik half day haritu.. balik2 dr opis, tgh dah terhidang atas meja.. konon2 mcm candle light dinner ler.. Thanks, hubby for all the effort even icecream dah cair, i still love it!!! Muahhss!!



next year, nak wish hubby masak plaks, bleh?

us

even cair, tetap sedap :)
p/s: umor 29, anak baru sorang.. huuhuhh.

Thursday, November 10, 2011

:: 8 Hari ::

8 more days to go.. but none of the plan have been finalized....



aci kan if differ sampai selesai pindah rumah, adik kawen and year end closing?

Friday, November 4, 2011

:: the loaf ::


Korang suka makan roti?

Aku suka makan roti kat the loaf ni.. sedap... Utk yg taktau, bakery ni Tun Mahathir yang punyer..

Tadi wat member card.. rm10 for lifetime.. ok lee kan.. bleh enjoy member's price n dpt points....

Ps: selamat hari raya haji, korangs!!!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, November 3, 2011

:: MaLTeSeRs ::

Oooh.. sungguh bahagia rasanyer breakfast dengan coklat while driving to work...



Tapi, lepas habis sepeket coklat, saja je la belek2 wrapper dia time tengah berhenti kat traffic light...



Erk.. dah expired! Almost 3 months plaks tu! Gulp! Tawakkal aje ler...