Tuesday, January 31, 2012

:: ALMOST ::

Almost accident pagi tadik!!!

On the way pegi kerja, aku amik the usual route to office.. Time kat selekoh tajam depan Uniten, tetiba kereta aku lost control!!

My car mengiring ke arah kiri.. dah ler selekoh tajam.. jalan licin time hujan.. i try my best pusing stereng ke kanan.. pastu kereta mengirin ke kanan and terus ke kiri lagi! A few times ler huyung hayang left and right.

Aku tekan break but macam tak jalan.. sebab licin sangat.. sampai aku tengok kaki aku, betul ker aku tekan break ni? Kaki aku tekan paddle belah kiri.. Sampai aku ter'stunt' sekejap fikir minyak belah mana and break belah mana..

Luckily after a few seconds (trust me, it feels like hours!) aku manage to back in control!

Taktau le what is the cause sbb everything happen so fast.. But, aku rasa maybe ada minyak atas jalan sebab kat depan skit ada sebuah kereta yang dah parking kat tepi tapi secara melintang.. Maybe dia pon sama terkena macam aku..

Nasib baik sangat2 time tu aku tak laju... And nasib baik sangat2 time tu takde kereta kat lane kanan.. Alhamdulillah...

Lesson learned : Takmo drive gi keje.. nak hubby hantar, pleaseeee (boleh ker?)

Wednesday, January 25, 2012

:: ww ::

Berdating ngan hubby...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Wednesday, January 18, 2012

:: ww ::

Setengah tahun x payah beli...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Wednesday, January 11, 2012

:: JPO ::

Okes.. Okes.. Noted that dah sebulan dah aku pergi, baru nak buat review... tu pon aku spend only 2 hours kat situ sebab rush nak balik KL

Stores: Aku just review yg mana sempat je la erk..

1. Coach - bratur panjang, so malas masuk.. tgk dari luar cam ada 50%

2. Burberry - bratur jugaks, tp if masuk from 1st floor, takyah beratur pon


3. Adidas - agak menariks, but some sudah takde size

4. Cotton On - Bukan outlet pon.. promotion/ sales sama je cam kat KL and takde Cotton On Kids!!

5. Espirit - Similar to outlet kat Alamanda & Maju Junction

6. Gap - Kedai besar but barang2 tak banyak maner..  plus, baju Zarif yg sale almost semuanyer Zarif dah ada design tu.. (nampak sgt aku hanya beli time sale.. hihiih)

7. Guess - almost every handbag is 50% off.. Plenty of design/ choice

8. La Senza - Similar to cotton on.. promotion/ sales sama cam kat KL and time aku pegi panties semua sold out!! Yes, semua!! tinggal bra & thong je.. Lingerie pon ada le dlm 2-3 design

9. Levis- Almost every girl jeans is RM119! Tak termasuk yg ada beading ler.. Size from smallest to biggest semua ada.. plenty of cutting too.. Tp, utk man, agak kureng sebab cam hubby's fav cutting dah takde langsung! Takde langsung as in takde in any size.. But, murah ler.. similar to Levis Outlet kat Wangsa Maju

10. Michael Kors - not too much discount.. biasa2 jerk

11. Padini - kering kontang! Mostly habis

12. Poney - sebijik cam outlet kat OU.. price & design pon sama..

13. C&K - time aku g, tinggal yg standard discount cam kat KL 10% or 20%.. yg 50% ada 1 je design handbag and 75% dah sold out.. Kasut pon dah tak byk choice

14. Clarks - sama macam outlet kat Bangsar Village.. Mmg design lama at discounted price.. Kasut time zarif newborn pon ada jual..

15. Fossil - Spoilt of choice for purse, watch etc. Purse lbh kurang RM100/ pc.. Design pon banyak.. kedai mmg penuh, penuh dgn orang dan penuh dgn barang

16. Samsonite - boleh ler.. tp tak banyak sgt sale nyer

17. Akemi - tak byk sgt design..

F&B : Boleh ler.. ada starbuck, ada Baskin Robbin, coffeebean, absolute Thai. Suka giler aku, kat Kulai ada semua2 ni..

Kemudahan : Parking mmg banyak, cuma time aku pergi maybe sebab weekdays.. plus, time tu parking fee still tak imposed lagik..

Basically, tu je la kedai yg aku sempat masuk... some of the outlet ada kat KL cuma bukan di tempat yg sama..  but definately akan pegi lagik sbb 10-15 minutes je dari rumah mak aku :)

Monday, January 9, 2012

:: SAME ::

Like daddy... like son....




Thursday, January 5, 2012

:: Update::

Blog dah bersawang giler sbb super busy mode

1. Kerja
Sebagai seorang akauntan (akauntan la sangat) hidup sgt haru biri biru sebab closing of account.. Erk, i hate year end closing!
Pastu sibuk mengejar target yg suppose to complete by end of 2010 but still pending *sigh*

2. Rumah
The main contributor utk kesibukan adalah pindah rumah..
Alhamdullilah, finally officially pindah rumah last Friday :)
Penat giler ok, pindah rumah!! Nak kemas rumah lama.. kemas rumah baru....
Huhuhu.. banyak giler benda nak update pasal rumah.. tp tak cukup kaki dan tangan je nak wat

3. Wedding
Sibuk jugak dengan wedding adik aku..
Akhir Nov, 1 bas buat rombongan ke kutub utara (aloq staq)
Awal Dec plaks, majlis kat rumah parents aku kat Johor. Super duper penat! FYI, family aku mmg amalkan dasar no-catering-all-gotong-royong-rewang.. So, bleh imagine le penat nye camner..

4. Zarif
Ayoyo.. ini budak kan tgh toilet training..
Sbb aku busy giler, slalu gaks le ngelat.. pakai kan pampers..
So far skrg, kalau dia nak poo mmg jangan harap le nak suh dia poo kat pampers..
Bab pee pon almost lulus.. nape almost? Sbb kalau khayal sgt main, time dia berlari nak ke toilet, dah terlepas.. uhuhuuh

Apa2 pon, hopefully 2012 will be a better year for me, for my family, for my friend :) Dear 2012, please please please be good to me, ok!