Tuesday, March 27, 2012

:: pandangan meletop ::

Huhuhu...

Again? Addicted, ok...

Just received d parcel.. x sabar nak balik rumah utk try.. huhuhu..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Monday, March 26, 2012

:: SeTarBaK ::

Lately, me and hubby suka sgt minum starbucks.. Dulu2, suka coffee bean but skrg dah bertukar citarasa sbb dah semakin tua. Tapi, tidakler minum tiap2 hari.. rabak poket den camtu..

Kawan2 yg suka starbucks jugaks, dah subscribe Starbucks Card? Best tau.. bleh redeem free drinks!

If bawak starbucks tumbler sendiri plaks, dapat diskaun RM2 lagik...
present from mr hubby :)

Yg paling best, in conjunction of Earth Hour sabtu ni, bleh dapat free drinks if check in kat foursquare at any Starbucks outlet!!


Hubby, let's jom!!

p/s: Tak suke tau, amik gambar guna camera phone.. cam berkabus.. huuhuh

Thursday, March 22, 2012

:: Cuti Cuti Cameron ::

Last weekend, kitorang bercuti ke cameron.. sempena cuti sekolah..

Time datang ikut simpang pulai.. lebih jauh tapi jalan tak pusing2 sangat.
Balik ikut tapah which lebih dekat tapi jalan pusing2.. poning eden.. pastu ada org asli jual kraftangan kat tepi jalan.

Stay at Desa Anthurium
Homestay, apartment 2 bilik with 2 double bed, 2 single bed and 4 extra single mattress
Located between Tanah Rata & Brincang, Near De La Fern Hotel
All cooking utensils is available.. periuk nasik, kuali, senduk, sudip, lesung batu semua ada
RM200/ night. Call en Hamid for booking :


Boh Tea Plantation @ Sg Palas
Must visit bila pegi Cameron.
Tabah skit nak kena jalan naik bukit 200m but jalan slow sambil ambil gambar mmg tak terasa sangat
Boleh masuk kilang teh utk tgk how the process it
Then, boleh lepak2 minum the kat hanging café dia nie.. pricey skit tapi bolehler utk dapatkan feeling tu..
Tips : Pegi awal2 pagik sbb bile dah tghari skit, org dah start ramai. Biler naik, ikut jalan tar.. biler turun ikut jalan kat tepi2 pokok teh sbb kalau naik ikut jalan ni, confirm sakit kaki sbb dia bertangga.




  
Taman Rama2 &; Reptilia
Banyak le jugaks rama (even tak sebanyak Tmn Rama2 kat KL ni)
Entrance fee RM5 for adults.. Utk budak below 3 yrs old is free

 

Cactus Valley
Banyaaaaaak sgt cactus and pokok2
Mmg tempat kegemaran mak aku ler..
Cactus yg kecik2 tu RM10 for 6.. kat tempat lain ada yg lagik murah tp tak banyak choice macam kat sini




Mardi
Entrance fee RM3 for adults
Around 2 hours jugaks ler nak habis pusing
Ada pokok2 bunga.. pokok buah (strawberry, apple, grape etc).. pokok sayur  etc




Pasar Malam Brinchang
Every Friday, Saturday n Sunday.. Tp time school holiday or public holiday, mmg bukak hari2
Boleh ler nak beli makanan ker strawberry ker sayur ker..
Parking is limited and takleh simply park anywhere sbb ada polis yg menyaman

Kea Farm
Kat sini jual bermacam2 jenis sayur… pokok.. buah.. bunga etc
For me, lagik murah n segar beli kat sini, compared to Pasar Malam Brinchang.. and more choice pon..
Please be reminded that some of the sayur bukan tanam kat Cameron pon..
Tanam kat bawah (ipoh/tapah etc) di bawak jual kat atas. So, harga kat pasar malam bangi lagik murah :p.. So, please shop wisely

Stawberry Park
Kitorang pegi yg kat Kg Sedia sbb kat situ semua yg melayu punyer
So, confirm le halal.. Yg kat tempat lain ada gaks tp


Makan
Dah kat atas ni, takleh nak demand sgt makan aper..
Choice for halal food is quite limited.
But, I can suggest for dinner steamboat at Glory78 sebelah hotel de la fern ni
RM28 per set/pax..
Dari segi rasa, takdela sedap sgt sbb kat KL lg byk yg sedap.. tp yg bestnyer is makan steamboat panas2 time cuaca sejuk :D


Tempat2 yg tak sempat nak pegi
Rose valley.. S’corner (nak tgk cendawan).. Time Tunnel Museum.. 


Thursday, March 15, 2012

:: JeLeS ::

Yerk.. saya jeles dgn Cik Vivi kita.. She is pretty, damn pretty! Pakai baju apa2 semua cantik jerk! Ada bisnes sendiri.. successful lagik! And she is just 24 years old!

Her life is soooooo awesome.. Not that I complain but my life, coz saya suka life saya,, i really do.. But saja jeles dgn dier!

Jeles sampai selalu nak baca blog dier.. tgk die pakai baju aper.. tapi takdela sampai tahap stalker. ehehhe.. Tapi, malu nak tinggalkan comment sbb rasa diri kerdil.. boleh ker??

huhuuhuhu..nak cantik camtu gaks! pakai apa semua nampak cantik!

Thursday, March 8, 2012

:: LiKe ::

Aku tak paham ler why certain ppl.. suka2 hati je click button "LIKE" kat facebook tu..

If org tu wat status yang happy2, pastu ko LIKE, takde hal ler. Tu tande nak bagitau kat org tu yang "Im happy for u"

Tapi, if status yang sedih2, ko LIKE jugak apa kes? Ko suke erk tgk org tu bersedih etc..

Smalam, aku bukak FB, tgk status sorang junior aku yang hubby dier (kawan aku) dah meninggal last year..



Apa ke hal ada 9 orang like?? Aku mula2 baca status tu, berkaca je mata aku.. sedih le kan.. Sian, anak die umor 4 tahun rindu kat arwah bapak dier.. Tapi, biler tgk ada 9 org like.. rasa nak marah plaks.. seb bek aku tak kenal sorang pon yang like tu..

Apa2hal, aku doakan kawan aku n anak die tu tabah menghadapi dugaan hidup. Moga segala urusan dipermudahkan oleh Allah. Aku yang hubby outstation 2 weeks ni pon dah tak keruan.. takleh nak bayangkan camner kawan aku tu bleh stay strong...



Thursday, March 1, 2012

:: LaYu ::

Yer, diriku sungguh layu harini...

Pening kepala, rasa tak sedap badan dan sebagainyer..

Tak suke tau rasa macam nie sbb biler jadik camni, nak keje pon cam takde energy and mood. Tapi, if g klinik, tak justify for MC kot?

Aiseh.. cepat ler 5.30pm!!

Haih, demam rindu kat en hubby ker? Baru 5 hari en hubby g Tokyo.. Baru 5 malam takde sapa peluk time tido.. Dah demam?? Huhuhuhu