Tuesday, May 29, 2012

:: HanDBaG ::

I've been searching for new handbag since last month... handbag yg pakai sekarang cam dah buruk...

Dari awal dah pasang niat siap2 nak beli tote bag.. sbb mmg suke sgt tote bag and my Aigner tote bag dah berlubang sebab dimakan 'unknown binatang' Sedih giler ok! coz I really like the bag!


Ikut kan nafsu, mmg aku berkenan sgt ngan LV Alma ni.. tp apakan daya... kena le berpijak di bumi yang nyata.. huhuhuhu... dah macam salary sebulan dah ni.. huhuhuhu
boutique price : RM 5750.. huuhuhuh


Last 2 weeks balik Johor, sempat le singgah ke JPO.. tgk2 kat Coach, takde yang berkenan.. plus Coach Factory yg kat JPO ni takdela Coach Factory sangat... compared to purchase from us+tax+shopper's fee pon jauh lagik murah.. For example, hasil pemerhatian aku for 1 bag ni

  • harga dia kat butik coach RM3k+
  • kat Coach Factory harga dalam RM2k+
  • harga if purchase from us RM1k+
  • if Coach Factory US wat sale.. jatuh harga jadi RM890! 


Then, singgah ler DKNY kat JPO ni.. and i fell in love with this bag! It is sooooooooooooooooooooo mmeeeeeeeeeeeeeeeee..

Harga RM1130 and ada diskaun 50%.. Tapi, tinggal saiz yg besar.. besar as if macam beg nak g pasar.. yg smaller size dah habis..sedih giler! sampai skrg dok teringat2 bag nie..

Tadik, g jalan2 kat Gardens, and the bag DKNY yg aku suke tu ada yg smaller size!! T_T uhuhuhuuh.. tapi, of coz ler tak dapt 50% cam kat JPO, ye tak? huhuhu.. tak dapat le eden nak beli beg RM1110... hhuuhuh.. TM tak bagi gaji banyak utk aku beli handbag more than RM1k.. at least not yet ler.. huhuhuuhuhu.. plus, baru je mengubat luka membeli handbag lain.. huhuhuhu

p/s: 3-4 weeks ago, aku mimpi hubby bagi hadiah LV Neverfull ni.. tak dapat LV Alma, yang ni pon jadikla kan.. huhuuhh.. biler ler mimpi nak jadi kenyataan.. huhuhuhu..





Monday, May 28, 2012

:: 18 HaRi ::

18 days to my ACCA exam...

Dah start cuak lepas attend 3 days revision class.. terasa betapa unprepared nyer aku compared to the rest of the class..

Argh.. bleh pass ker nie? This is the 1st paper yg tak pegi kelas.. just masuk revision class.. all 3 previous paper mmg markah cukup2 makan.. (55-54-50)

I'll be taking revision leave starting 7hb till the exam day.. hopefully, dapat ler all out time 1 week cuti ni... huhuhuuhuh


wish me luck!!

Tuesday, May 22, 2012

:: Pissed Off ::


pics on Sodahead


I just have to blog to keep my insanity!!


Wednesday, May 16, 2012

:: SenTaP ::

Bukan aku yang tersentap.. but I make other people tersentap.. and felt so guilty about it!

Kenapa la mulut aku ni tak insurans betul.. selalu jerk cakap main lepas jerk...To make things worst, aku telah ter'laser' someone with higher position than me.. an Assistant General Manager.. even he is not my boss, but still!!

Time tu tgh dalam meeting room.. and tengah nak set dateline for my unit to submit something to another unit (under this AGM).. and aku terlepas cakap "Ala, kalau kitorang bagi awal before cuti sekolah pon, bukan you all buat apa2 pon kan.." and he tersentap "You tau ke I cuti ke tidak during cuti sekolah?!"

Dari semalam asyik terfikir jerk.. betapa menyesalnyer aku terlepas cakap.. but kata orang, terlajak perahu boleh undur.. terlajak kata, badan binasa :(

Sadly, this is not the first time.. In fact, waktu aku mula2 jadik manager dulu..time tu ada buat survey relationship inter-unit.. meaning, kiter rate how well the relationship between our unit with others. and when the result came, one of the statement is "New manager has less courtesy" ..

Mmg sejak dari tu, aku sedapa upaya try utk control mulut laser nie.. but taktaule nape smalam cam terlepas. I intend to think that 'ayat2 laser' tu takdela laser maner.. but, tahap 'kelaseran' orang semua lain2..  Sometime, kita rasa biasa jerk.. tp org fikir kita dah cross the line..

Wish that aku boleh tarik balik kata2 aku tu.... sigh..



Sunday, May 13, 2012

:: mother's day ::

Happy mother's day to all mommy!!

Yeb (daddy) give me a card... Die tampal ngan sticker n conteng kad tu...

Other than that, it just a regular day.. Pagi2 wat brekfast.. Vacuum rumah.. Basuh baju.. Kuar lunch.. Pegi kedai beli barang.. G potong rambut.. Beli bahan2 nak wat cheesecake.. Beli mesin potong rumpuh.. Potong rumpuh yg dh panjang giler.. Tukar paip sinki yg dah rosak... Dinner plaks, daddy kuar tapau makanan..

Just a simple rutine of normal sunday.. But tak kesah ler as long as i am with my favourite person :-)

Tapi, if tetibe daddy wat surprise hire part time maid utk today kan best... Rumah mmg tunggang langgang.. Tingkap berabuk.. Bilik air x bercuci.. Kain baju bertimbun x basuh n x lipat.. Bedsheet x tukar.. Rumah x bermop... Huhuhu...

Friday, May 11, 2012

::Video::

2-3 harini kan heboh satu malaya pasal video yg dia pukul anak tu kan.. Aku mula2 mmg taknak tengok.. and tak sampai hati nak tgk...

Tetiba, smalam, time berFB, tergerak le hati nak tekan button Play tu.. Time tu hubby tertidur kat sofa and i sit beside him.. Zarif pon dok kat sofa tu jugak sambil tgk ultraman..

Mula2 tengok jerk aku dah start berkaca2 mata nie..

Pastu, zarif tanyer "mata mommy sakit ker? sapa buat mata mommy sakit?"

Aku jawab "taklah.. mommy tak sakit"

Pastu, zarif tengok ler aku tgk tengok apa kat Ipad tu.. then, dia terus cakap "syia (read:kesian) baby nangis.. kelapa (read: kenapa) mommy die pukul baby?"

And i was stunt.. taktau nak jawab aper.. and terus jerk berlinangan air mata aku..

Muka Zarif pon berubah.. dari riak muka dia, terselah betapa dia kesian and sedih tgk baby tu dipukul macam tu.. Zarif yang baru umur 30 bulan tu pon bleh paham..

Zarif cakap lagik "kakak jahat.. kakak pukul baby. syia(read:kesian) baby nak bobom"

Aku lagik ler tak tahan... terus peluk Zarif...

Habis jer tgk video tu.. aku peluk Zarif kuat2.. and Zarif pon peluk aku kuat2.. tak lepas.. terasa betapa aku ni bukan ibu yang sempurna sebab ada masanyer aku taktahan, aku terpukul jugaks hero sorang ni.. tp takdela pukul kuat cam pompuan durjana tu..

Terasa jahatnyer aku sbb kadang2 naik suara ngan Zarif.. he still a small kid.. kadang2 dia tak paham..

Me and Zarif both berpelukkan sbb sampai tertidor.. taktau le berapa lama..

Ya Allah, lembutkan hati ku.. sejukkan hati ku.. mudahkan perjalanan ku sebagai ibu kepada anak2ku.. Amin..