Thursday, June 28, 2012

:: 51 hari ::

1. I've reach CD51... miss P still tak berkunjung tiba... My longest cycle since last year is CD52

2. Tanda2 PMS dah 2 minggu dah.. tak larat dah..

3. Haritu, lutut kanan aku injurred.. Sbb nak pusing but kaki tak pusing.. But sampai skrg (dah 3 weeks) still tak fully recover.. Doctor kata tak cukup kalsium.. Siap tanyer lagik biler last period sbb takut aku pregnant and the 'baby' consume calcium..

4. Lately, asyik sangat pening kepala and rasa nak muntah.. lebih2 lagik biler naik kereta when I'm not driving..

5. Harini mmg dari pagi rasa loya, muak nak muntah..

6. But... the result still the same when I did the UPT yesterday..

Huh.. Rugi RM26 aku beli benda alah ni..

Argh... pressure tau! mengganggu perasaan betul ler! Susah nak conceive tu aku still boleh terima sbb mmg dah sedia maklum pon sebab hormon tak stabil... Irregular period pon mmg tiap2 bulan tak pernah fixed.

But, bab pening lepala n rasa mual ni yang buat aku takleh tahan ni.. pastu kaki ni biler nak baik.. rasa macam dah tua giler le pulak sakit2 lutut ni..

Hmm.. maybe I'm too tired or pressure sbb tu asyik rasa tak sihat jerk and miss P takmo datang..
Maybe nak tunggu aku habis ganti puasa (4 more days!!) baru die nak menjengah kot...


Wednesday, June 27, 2012

Tuesday, June 26, 2012

:: MilkShake ::

Taktau ler lately ni kenapa asyik craving benda manis jerk.. Nak kata preggy, tak pulaks...

Kat dlm peti ais ku ada satu bekas ice-cream vanilla cap tak glemer and tak brapa sedap.. dah 4 bulan kot dalam tu tak berusik...

So, haritu, wat ler project Oreo MilkShake ni hah.. fuhhhhhh sedap giler... 2 days in a row aku buka puasa (puasa ganti tak abis lagik.. argh!) ngan benda alah ni..



Resepi? amik blender, letak ice, letak ice cream, letak susu, letak oreo, blend.. siap! pastu, haritu aku letak gaks coklat nips la.. ntah apa jenis coklat lain yg dapat dalam party pack g birthday party tp mmg jangan harap ler aku nak bagi zarif kan.. oreo plak oreo with peanut butter.. so, slurrrrrrrrrrrrrrp ler..


Published with Blogger-droid v1.6.8

Wednesday, June 20, 2012

:: Daddy Day ::

Rasanyer, tak terlambat lagik nak wish Happy Father's Day utk semua ayah, abah, abi, babah, papa, daddy kat dunia ni (macam ler ramai benor baca blog aku)


For my dear hubby.. happy daddy day.. thank you for being the best daddy to Zarif. We lurve u so much!!

Just a simple celebration for my hubby.. Takde adiah pon...

I reserved lunch buffet 2 weeks in advance. Kat mana? Makan Kitchen at DoubleTree-by-Hilton

Mula, nak beli kad, tp biler tau ada sand art kat situ, terus cancel.. Tukar plan to sand art kad by Zarif.. hehehe..

Comment aku about this place.. Food wise, OK ler.. takdela tak sedap and takdela sedap giler... Selection berbaloi with the price..

Tapi, service agak kureng skit sbb aku dah book cakap 2 adults with 1 kid.. tapi, diorang tak reserve pon baby chair.. kena tunggu almost 30 mins gaks ler for the baby chair sbb mmg restaurant tu penuh.. pastu, mule2 sampai, pinggan abis.. kena tunggu dlm 5-10mins camtu ler..

Anyway, we had fun.. pas makan2, kitorang g KLCC sekejap.. nak membeli baju raya Zarif.. GAP kan tgh sale skrg.. 30% discount and got additional 20% discount if buy 5 pcs or more..

p/s: melayan si Zarif tu wat aku malas giler nak amik gambar.. uhuhuhuh

Tuesday, June 19, 2012

:: love ::

Published with Blogger-droid v1.6.8

Thursday, June 7, 2012

:: again ::

Again n again.... Sigh...

Wednesday, June 6, 2012

:: WW - 4 tahun yg lepas ::

biler nak boleh pakai balik kebaya ni??

Monday, June 4, 2012

:: imam moden ::

Ni bukan imam muda dah ni... ni imam modern....


Budak kecik ni mmg asyik bercakap ajer kejenyer.. ada ajer die nak bertanyer or menjawab...

ABC alhamdulillah dh kenal... alif ba ta pon bleh die sebut tp ada la yg skip2.. doa makan dah pass.. alfatihah still tak fully pass lagi...

Skrg plg suke menyanyi.. macam2 ler nursery rhymes yg die blajar kat taska tu.... yg terkejut nyer.. haritu time dlm kete, zarif nyanyi "nait.. wi a yang..." uhuhuhu..

Zarif.. zarif..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Friday, June 1, 2012

:: 4 Tahun ::

Yer.. semalam genap 4 tahun aku bergelar seorang isteri..

This year celebration biasa2 jerk..masing2 keje..

Tapi, anniversary dinner wajib ada... Tempat pilihan smalam is Serai @ Empire, Subang.. Kenapa jauh2 sampai subang? Sbb hubby ada hidden agenda

Basically, makan kat sini bolehla.. sedap gaks.. bagi rating 4/5. Cuma kena tunggu sekejap ler sbb mmg full house.Tapi takperla, sempat g solat maghrib dulu..



Gambar makanan takde sbb lapar sangat.. both me n hubby puasa smalam and we hv dinner at 8pm!

Ada gak wat upacara tiup2 lilin.. beli bisou cupcake.. tp time ni Zarif dah tidur.. kalau tak mesti sibuk nak tiup lilin..


Hadiah? Takde hadiah pon this year sbb dah bagi hadiah sempena 10 years of relationship on 20May haritu.. But, hubby menghadiahkan diri sendiri with new handphone.. huuhuh.. kiasu sunggu hubby ku sbb beli handphone on the 1st day of launching... btw, the hp is awesome!!!

Last but not least, the only gambar ber2, taken by Zarif.. tapi shaky ler..


Love u a lot, sayang!!! >