Monday, July 30, 2012

:: EuBiQ ::

Dah lama dah tak tulis pasal rumah.. bukan takde citer.. tapi, cam malas nak tulis sbb nak kena letak gambar semua.. baru spicy :D

Hubby mmg dari dulu lagik nak install eubiq system nier.. beli package 2 years ago.. pastu skrg baru nak install.. memula nak tunggu buat kitchen cabinet and tv cabinet dulu.. tp, memandangkan budget kitchen & tv cabinet asyik kena tarik dengan benda lain jerk.. so, we proceed with installing the eubiq first.. Lagipun, dah tak larat nak bagi alasan utk tangguh biler org eubiq tu call.. :D

Original plan is to install the eubiq at 3 area.. tv area, hood/hob/fridge area and microwave/rice cooker/ blender/ heater area.. But, finally, tak jadik pasal hood/hob/fridge area sbb better tunggu pasang kitchen cabinet dulu..

Before (entertainment area):

After (entertainment area) :



Before (kitchen) :
Abaikan dapur ku yg buruk :(



After (kitchen) :

I want kitchen cabinet!!


Overall, mmg puas hati.. nampak kemas and modern :) Tp, harga skrg sure dah naik.. luckily we all managed to lock harga 2 tahun lepas..

p/s: biler ler nak cukup duit buat kitchen cabinet ni?

Wednesday, July 25, 2012

:: Lift Etiquette ::

Atau dalam bahasa melayu nyer Etika di dalam Lif..

I hate people who are ignorant kat dalam lif.. Mmg boleh buat aku dapat dosa kering jer sbb kutuk dalam hati biler facing those people.. Ignorant in what sense? Here are the top of my list:

1. Tak sabar sangat nak masuk dalam lift.. Can u pls wait for orang keluar dulu.. Selagi orang tak keluar, there is not enuff room for u to come in.. It just a simple common sense...

2. Masuk2 lif, terus diri kat depan buttons lift tu, tp wat bodoh jerk.. takde pon perasaan nak tolong jaga buttons tu.. tolong control open and close button tu.. Mmg rasa nak gigit jer orang2 camni.. Lagik bengang biler ada orang yg tersepit dgn pintu lift sbb orang tu tak reti nak tolong tekan button "open" until semua orang masuk dalam lift..If ko sayang sangat energy ko tu, jgn duduk kat button tu, get it?

3. Orang yg duduk kat depan pintu lif, even kat blkg banyak lagik space kosong and lepas tu, biler lift berhenti kat floor lain and ada orang nak masuk, langsung takde perasaan nak ke belakang untuk bagi space for the person to enter the lift.. if ko taknak ke belakang maybe sbb next stop dah sampai floor yg ko nak pegi, at least, ko ke tepi la sikit kan.. bagi ruang kat the new person tu menyelit kat blkg... Tak payah nak tunggu orang tu cakap "excuse me" baru nak bergerak...

4. Orang yg bawak backpack or handbag kat dalam lift yg penuh, pastu tak reti2 nak turunkan ur handbag/ bagpack tu.. Nak jugak galas bag ko tu kat bahu.. Ko sedar tak, yg bag tu memenuhi ruang.. if ko turunkan bag tu, maybe another person can enter the lift? and sedar tak, if ko keep on galas bag tu, sebenarnyer bag ko tu dah menghimpit orang lain? Paling hangin org yg pakai backpack, pastu asyik la gostan ke belakang without realise that yg backpack dier tu dah menghimpit orang lain.. irritating ok!

5. Orang yg baru lepas merokok pastu masuk lift... Oh my goodness!! Habis bau satu lift dgn bau rokok.. yucks!

So, friend.. if u used to be people as mentioned above, pls berubah... maybe nampak small, but it is something that should not be done.. please be considerate..

p/s: antara benda yg aku suka sangat lepas dah pindah landed house is tak payah jumpe org2 camni kat lift rumah dah.. uhuhuh

Friday, July 20, 2012

:: Ofismate ::

Ni ofismate sayer


Ini bos sayer (tudung kuning hitam) with managers of the department :)


Ini unit saya dengan big boss kami..


Ini unit saya lagik.. anak2 saya.. :) 



Last but not least, ini saya di cubicle saya :)

Baju : Jubah mak beli kat Mekah
Inner tudung : Ariani
Shawl : Shawl hanina purchase from here


+ Event : FSC Luncheon 2012
+ Date : 19th July 2012
+ Venue : Felda Villa, Jalan Semarak
+ Theme : Islamic Glamorous


Tuesday, July 17, 2012

:: Designer ::

Menarik jerk raya tahun ni biler malaysian designer keluarkan baju raya dengan harga mampu milik...

At first, Rizalman buat announcement keluarkan baju raya.. sempena 20 tahun die dalam industry.. Time mula2 tau, aku ngan member2 aku ni sebuk le merancang strategy nak beli baju raya kat Tesco cap Rizalman ni on the 1st day, which is on 7th July 2012 ..




Dipendekkan cerita.. aku tak beli pon kerana 2 sebab.. Satu, sebab pakai kain jersey which yang tak sesuai utk org yg banyak spare type macam aku ni and Dua, sebab workmanship and material quality dier below my expectation. Mmg org kata, if nak quality, jgn ler beli yg ni.. tempah ler yg ribu2 ngan dier kan.. What I mean is that with RM185-RM250, i can get a nice baju kurung kat kedai biasa2 ni.. cuma bukan ler cap Rizalman..


Then, excited plaks biler Jovian Mandagie keluarkan affordable collection kat 1st Lady.. price range RM280 till RM380.. My personal favourite :


So, on the first day (15 July) gak aku menabahkan diri pegi ke Jln Tar... But, sekali lagi kechewa.. sebabnyer.. design yg aku nak tu release hari Khamis (19July) and based on workmanship baju yg dah ada tu... wat aku fikir 2-3 kali utk purchase.. uhuhuhuhu


Next, nak tunggu thepoplook keluarkan baju raya plaks.. this time, in collaboration with Radzuan Radzwill pulaks :) Oh, mimpikita collection @fashionvalet too!

heheheheh...

p/s: Thanks hubby sebab paksa rela melayan bini awak cari baju rayer :)

Wednesday, July 11, 2012

:: WW ::

Published with Blogger-droid v1.6.8

Tuesday, July 3, 2012

:: TV SeRiEs ::

Sedih...... After 8 years.. Desperate Housewife is finally over.. Watched the series finale malam tadik.. Sedih la pulaks.. Sbb all 8 season aku tgk.. dah rasa cam a part of the show jerk rasanyer.

Source: Google
I can call myself as couch potato sbb sgt suke tgk tv series and movie.. Antara cerita2 yang aku mmg tgk dari awal is :

1. The OC
Ni kira the first series yg aku betul2 tengok. Time tu zaman2 uni lagik.. so, keja mendownload ler..

2. Glee
This one is addictive! Bleh tak, aku nangis biler main characters in the glee graduate sbb next season diorang dah takde..

3. Lost
Sapa2 yang terfikir nak tgk Lost ni dari tengah2, lupakan sajerk.. sbb mmg confirm tak paham. U need to watch it from the 1st season lagik


4. Gossip Girl
Suke suke suke.. Okes.. aku mmg suke tgk citer teens yang datang dari keluarga kaya.. fullstop

5. 90210
As mentioned, aku mmg addicted tgk tv series pasal remaja2 yang kaya nie. Latest season tak tgk lagik tp dah record kat starworld.

6. Ugly Betty
Suke sebab bleh release tension.. takdela banyak kena fikir sangat

7. Prison Break
Huhuhuh.. Si Miller ni is macho! and character dier dalam citer ni mmg mantap!

8. Heroes
Me and hubby mmg peminat setia citer ni. Plus, hubby suke tgk citer org2 yg ada superpower nie :)

9. Once Upon A Time
Yang ni latest addiction.. Baru jer habis 1st season.. 2nd season akan kuar akhir tahun ni. Mmg lain dari lain ler citer ni.. I like!

10. Grey's Anatomy
Tgk citer ni terus muncul perasaan "kenapa ler aku tak jadik doctor"


Huhuhu.. sebenarnyer, banyak lagik la.. but this is the top 10 ler.. semuanyer aku tgk dari 1st episode, 1st season.. huhuuh..

Ada any tv series yg best tak?

p/s: all pic sedut from google

Monday, July 2, 2012

:: Pasar Ikan Manhattan ::

Our favourite!! Mmg dari sebelum kawen pon suka sangat makan kat Manhattan Fish Market ni.. and asyik la order the same menu.. Manhattan Flaming Seafood Platter...
Deep fried fillet, fried calamari, oysters and MFM's signature Flaming Prawns served on
a bed of of garlic herb rice and chips with broccoli and carrots 

And Zarif loves it too! Mmg banyak dier makan Garlic Herb Rice ni ngan fish fillet..
Suruh jer Zarif posing gaya camner.. mesti dier ikut punyer!

But.. rasa cam dulu2 nyer lagik best.. sotong dier lagik besar.. portion lagi besar..and harga lagik murah ler.. Apa2 pon, suka jugaks :) In fact, kalau gi makan kat tempat lain yg dalam the same category of price with MFM ni but tak sedap, mesti kitorang akan cakap "baik makan kat MFM camni" ehehhe