Monday, August 27, 2012

:: Raya 2012 ::

Raya yg paling kurang gambar.. hihihi
nak gak le tempek.. sekeping..

Selamat Hari Raya!

Wednesday, August 15, 2012

:: Lagi Satu ::

4 down.. 1 more to go...

Before i become ACCA Affiliate :)

Ye.. markah ku hanya 51%

Alhamdulillah... Syukur sangat2.. Sbb mmg confident sgt yg aku akan fail.. yerla, dengan tak pernah attend kelas langsung, just mengharap pada 3 days revision class.. pastu dah ler 1 soklan 17 marks tak jawab langsung pulak tu.. Sampai aku rasa macam malu sgt and amatlah tak layak nak doa untuk bagi aku pass...

InsyaAllah, will be taking final paper this december.. aku choose amik paper Advance Taxation.. hehehe.. Aku mmg dari dulu suka subject Tax ni.. even byk kali sakit hati dgn LHDN But, taktau ler sbb ramai cakap paper ni susah.. silibus banyak.. but i guess, better amik benda yg ko suka kan? Tp, mampukah aku komited pegi kelas every week.. Monday 7-10pm plaks tu! Tapi, boleh ker pisang berbuah 2 kali? Boleh ker aku pass without pegi kelas sekali lagik?

Hmm..




Tuesday, August 14, 2012

:: Baju Raya ::

Lagik bape hari nak raya dah.. Mood keje sudah ke laut.. heheehhe

Biler ada anak ni, mmg dahulukan baju anak2 biler nak raya.. baju sendiri takat ada a few pasang pon jadiklah (erk, yerke?)

Alhamdulillah, baju zarif semua dah settle dah..

Baju melayu - pakai baju time adik aku kawen.. mmg dah pakat satu keluarga semua pakai baju tu.. lgpon, awal thn depan adik aku lg sorang nak kawen.. kang another baju melayu plaks nak kena buat.. tp kena bukak sikit le getah sebab pinggang dah tak muat.. and baju pon kena tetas and jahit balik sebab dah singkat..


Songkok - Dah beli dah.. ish2 tiap2 tahun kena beli songkok baru.. Luckily murah jer.. RM15

Samping - Dah 2 kali raya, tak dapat beli samping utk zarif sebab die kecik sangat.. nampak macam pakai skirt.. Mlm tadik dah berjaya beli samping zarif kat PKNS Bangi.. RM20 jerk :)

Kasut - Pon dah beli gaks.. aku suka Zarif pakai kasut, tp hubby kata leceh.. kasut raya tahun lepas.. a few time je pakai.. So, we all decide beli crocs jerk.. Zarif a few times cakap nak pakai..sbb ada doraemon n ben 10.. terpaksa aku pujuk cakap pakai time raya jerk.. Luckily gaks kitorang baru beli selipar iron man utk dier, so takdela die merengek nak pakai kasut raya

Baju & Seluar kasual - tak pernah rasa cukup.. rasa asyik nak beli jerk... ni semua aku beli biler ada sale.. mmg takdela beli New Arrival yg takde discount tu.. Seluar plaks sampai 3 jeans panjang.. sbb susah nak jumpe suar pendek yg aku berkenan.. If ada berkenan pon, mesti mahal.. Im not willing to pay RM100 for seluar budak.. uhuhuhuhu


Baju tido - hahaha.. perlu ke ada baju tido raya? Perluuuuu sebab balik kampung kan.. Kesian plaks kalau Zarif pakai baju buruk.. eheheh..

So, basically cukup ler kot.. Haih.. ni anak laki.. kalau anak pompuan, mesti tak dapat nak menahan diri dari keep on buying baju baru.. uhuhuhuh..

Selamat Hari Raya, semua!!