Tuesday, November 27, 2012

:: LegoLand ::

Hmm.. biler le nak ada free time update kisah n tips ke legoland ni?


Btw, dah start cuti for almost 2 weeks.. tp bukan cuti senang lenang.. sebab nak peksa next week 7hb.. paper Taxation :)


Wish me luck!

Monday, November 26, 2012

:: DiNiNg ::

Lama dah tak citer pasal rumah.. pejam celik pejam celik..dah nak dekat setahun dah pindah rumah ni...

The reason mcm malas sikit nak citer pasal rumah sbb rumah kosong.. byk gile planning nak beli itu ini tapi budget nye ngak ada...

Last time ada cerita pasal kisah meja makan beli kat Macy. Alhmadulillah, meja tu berjaya ditukar.. :) lega hati eden..

Takdela make over sangat dining area ni.. sikit2 jerk.. Still kosong lagik dining area nie...




Bunga, pasu & batu2 ni beli kat Kaison. Suke kedai ni.. bunga & pasu die cantik n affordable too.. Batu2 tu RM2.50/ pack.. yg ni tak salah aku guna 6 pack rasanyer. Pasu tu RM19.90.. bunga tak ingat plaks harga..


 Gambar ni plaks order kat Facebook Airis Wall Deco.. RM75/ 2 pcs.


Skrg tgh nak carik console table utk letak kat bawah cermin tu.. Kat mana nak carik yang murah affordable but cantik erk? Kat ikea ada.. tp semua nye above RM500.. contoh mcm yg ini


Atau yang ni..



Pastu, plan nak letak cermin atas meja tu.. utk elak calar and senang nak lap kalau kotor. Dah tanyer kat kedai.. it cost about RM200 huhuhuuh.. Nak letak alas meja, tak minat sangat.. suke plain kosong jerk camtu..

Korang if ada any tips/ kedai murah-tp-best, pls share ye!


Sunday, November 25, 2012

:: U R Invited! ::

Jemput datang, semua....



Map as below... Taman ni takde lagik dalam GPS/ Google Map etc.. So, pls point to Masjid Jamek Hj. Mat Saman.. From there, boleh call ye :)



See u there! Thanks

Monday, November 5, 2012

:: 30 ::

Last 2 week, genap umur aku 30... hmm.. melangkah ke dunia 30-an.. dah tua dah aku ni :(

Sebabkan birthday aku jatuh hari khamis, so, mlm tu hubby treat dinner dekat cyber jerk.. TokioCafe.. First time aku makan japanese food.. hehehe.. sbb mmg tak lalu nak makan sushi semua.. Haritu try set nasik with japanese curry.. ok ler.. sedap gaks.. tp, aku mmg tak boleh telan miso soup.. uuhuhuh..


So, the real celebration dibuat on Saturday...


Hubby bawak kitorang g Aquaria!! First time bawak zarif g aquaria.. last time aku n hubby g sini waktu zaman bercinta, before kawen.. Ramai gak org kat aquaria... rombongan tadika jerk ada 3 ke 4.. tu tak masuk rombongan sekolah rendah, sekolah menengah and birthday party.. hehehe




Zarif mmg seronok giler ler g tengok fish.. turtle.. spider etc.. hehehhe..


Lunch pulak, hubby treat us makan kat chillis.. konon2 nak g tempat yg tak pernah pegi such as Chinoz, chakri palace etc.. tp, last2 aku pilih chillis gaks even dah pernah pegi.. sbb byk lagik menu yg tak pernah try kat sini..


Pas lunch, g singgah kat Homedec pulaks.. dah alang2 kat KLCC kan.. singgah le tgk.. even budget takde.. just survey on laminate flooring utk dapor.. sbb tile dapur aku sgt buruk.. and nampak cam kotor sangat.. and if nak re-tile, sangat2 ler berhabuk and ambik masa pulaks nak pecah tile lama n pasang tile baru... Surprisingly, laminate flooring ni dah turun harga sbb banyak sgt vendor.. boleh dapat as low as Rm4/sq feet..but, nak wat camner.. budget nye ngak ada.. and kena le buat kitchen cabinet dulu...


Neway, we have a lot of fun! Thanks darling for such a wonderful day.. :) Love it!! Oh.. and love my birthday present too :)