Thursday, January 17, 2013

:: CoNVo ::

Malam tadik, hubby sibuk carik sijil2 die sebab esok ada interview (All the best, darling!) Pastu, Zarif ternampak E-Scroll hubby, die terus amik..

Zarif: Daddy, Yeb nak amik gambar sama ngan daddy ngan mommy..
Daddy: Sama mana?
Zarif: Sama gambar tu lah.. yang kat bawah tu...
Daddy kurus + Mommy gemuks

Alolololo.. die teringin nak amik gambar sama cam mommy n daddy... Aku apa lagik, terus la amik phone nak amik gambar.. Tanpa disuruh, terus dia posing camni..



Zarif: Mommy, yeb nak pasang gambar yeb kat situ..
Mommy: Ala, nanti kita print gambar yeb erk.. baru boleh letak situ
Zarif: Yeb nak pasang gambar yeb kat situ..sama ngan mommy ngan daddy (sambil nada sedih)
Daddy: Nanti kita print besar pastu letak kat situ, sama-sama, ok?
Mommy: Haah, nanti letak sama-sama..

Sian dier.. sedih sangat sebab tak dapat gantung gambar tu kat situ....

Sabarlah anakku.. Nanti mommy print yek...

Kena blajar pandai2.. masuk universiti.. nanti boleh letak gambar convo sama-sama...


Monday, January 14, 2013

:: Yang Ke 4 ::


The 4th generation of 2005...kerete yg senang nak menyelit time jam.. yg penting save minyak utk bawa pegi balik keje.. rasa membazir minyak jerk bawak cik Kiah ku itu g opis...

Alhamdulillah, terasa lega sangat2 akhirnya dapat jual Savvy hubby ku itu.. High maintenance betul savvy tu.. baru je habis RM1800 last month sbb rosak...

Buat keputusan nak beli kete baru ni pon mmg pantas sangat2.. Lepas hantar savvy kat workshop, ingatkan nak g IOI mall puchong, time kat traffik light kitorang decide nak survey kerete baru.. jalan depan sikit, ternampak showroom kerete, terus kitorang singgah..

N time2 tu jugaks bayar booking fees sebab ada discount akhir tahun Rm6500, boleh buat top up nak jual savvy.. Hutang savvy ada lagik RM16k, tapi boleh jual RM7k jerk.. sob sob..

So, rezeki sangat.. plus, sbb dulu savvy interest tinggi.. so monthly payment lebih kurang jerk.. tambah dalam RM50 jerk... Alhamdulillah....

p/s: punah harapan ku nak tukar savvy dengan Honda Jazz Hybrid... uhuhuhuhh

Thursday, January 10, 2013

:: SaYuR ::

Utk sapa2 yg rapat dgn aku, mmg tau yg aku tak makan sayur..

Tapi, sebab hubby ku makan sayur, kene lah masak sayur gaks kan... The problem is, bape banyak je sayur yg boleh dimasak untuk setiap hidangan kan.. sbb tukang makan nye sorang jerk...

Sayur cepat layu/ tak elok.. Kalau beli kubis sebijik, sampai 3-4 kali masak.. tu pon biasa amik yg plg kecik.. and balance, masuk dalam tong sampah sebab dah tak elok...

Normally, orang balut dgn suratkhabar utk bagi tahan lama sikit.. masalahnyer, rumah aku ni mana beli newspaper.. Lastly, apa yg aku buat is letak sayur2 tu dalam seal plastic bag :) Satu kotak RM5 jerk.. beli kat Daiso, dalam 1 kotak ada 25 pcs kot..

Sayur tahan lebih lama and fridge ku lebih organize.. takde lah nak mencarik sayur pon susah!!


Before masuk dalam fridge

Susun elok2 dalam fridge