Friday, March 29, 2013

When good news turn to bad..

Aku terpaksa redha.. Even sgt pahit nak ditelan.. Even hati masih belum bersedia utk let go.. Even terasa berat sgt dugaan ni...

Confirm that it is blighted ovum.. Or dlm bahasa melayu nye, hamil kosong... Or org dulu2 percaya org bunian dh ambik kandungan tu..

Ovum n sperma berjaya bertemu.. Tetapi tidak berjaya membentuk janin... Just an empty sac inside my womb.. No heartbeat.. No flesh.. Nothing....

Still no bleeding, so doc suggest for d&c selasa depan.. 

Aku masih x buat keputusan.. Tak cukup puas lagi rasanye.. Allah hanya pinjamkan perasaan seronok pregnant hanya utk sementara waktu...

Kepala dok fikir kerja yg berlambak2  kat ofis yg x sempat nak hand over n most of it is urgent.. Sbb after d&c akan mc 2 weeks..

But, actually, keje tu alasan je kot... I think i just not ready to let go..........

Tuesday, March 5, 2013

:: GOOD & BAD ::

Hidup sangat busy lately.. Especially keje2 kat ofis.. Skrg ni kena cover 2 keje..Mmg tak sempat sgt nak buat semua benda... Yg paling kesian is Zarif, dah 3 weeks, tiap2 hari OT, balik after 7pm.. Kesian dier, sampai menangis taknak g nursery sebab dia kata nanti mommy n daddy balik lambat T_T... Kadang2 terfikir, is it worth it? Korbankan masa dgn anak, just for kerja... Arghhh.. nak resign pls!

Entry g terengganu pon tak buat lagik.. Entry Langkawi sempat tempel gambar jerk...

Just a quick 1.. kat sini nak share good & bad news...

I think better start with bad news kot? The bad news is......
*
*
*

*
*
*


*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*





I fail my ACCA paper.. argh! ingatkan dah boleh merdeka dah.. sangkut pulak paper yg last ni...





The good news is.....

*
*
*

*
*
*


*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*

*
*
*






Alhamdulillah.. Currently, I'm 6 weeks pregnant.. :)


p/s: konon2 berdebar ler tu bile kene scroll bawah byk2 tu.. ehehehhe