Friday, March 29, 2013

When good news turn to bad..

Aku terpaksa redha.. Even sgt pahit nak ditelan.. Even hati masih belum bersedia utk let go.. Even terasa berat sgt dugaan ni...

Confirm that it is blighted ovum.. Or dlm bahasa melayu nye, hamil kosong... Or org dulu2 percaya org bunian dh ambik kandungan tu..

Ovum n sperma berjaya bertemu.. Tetapi tidak berjaya membentuk janin... Just an empty sac inside my womb.. No heartbeat.. No flesh.. Nothing....

Still no bleeding, so doc suggest for d&c selasa depan.. 

Aku masih x buat keputusan.. Tak cukup puas lagi rasanye.. Allah hanya pinjamkan perasaan seronok pregnant hanya utk sementara waktu...

Kepala dok fikir kerja yg berlambak2  kat ofis yg x sempat nak hand over n most of it is urgent.. Sbb after d&c akan mc 2 weeks..

But, actually, keje tu alasan je kot... I think i just not ready to let go..........

12 comments:

  1. salam, sorry to know this, Inshaaallah, ada rezeki soon, take care.

    ReplyDelete
  2. sabar dayan..insyaAllah ade rezeki tu nanti..doa banyak2 k..

    ReplyDelete
  3. kak dayyane, i feel so sorry for u. mungkin besar hikmah menanti lepas ni. akak sabar ye. take care kak. muah muah

    ReplyDelete
  4. Salam yana. Takziah dari aku. Kita hanya mampu merancang. Memang pahit dan menyedihkan. It will take some time to let go the feeling. Kuatkan semangat. Allah lebih mengetahui.

    Kita cuba lagi.

    ReplyDelete
  5. be strong ye yana? insya Allah, Allah murahkan lagi rezeki ko lepas ni..jgn putus asa..
    take care..

    ReplyDelete
  6. sedey jugak...sabar ye...InsyaAllah ada hikmah di sebaliknya

    ReplyDelete
  7. ala sedihnya nana baca kak dayanne..semoga Allah gantikan dgn rezeki yg lbih baik utk akak..

    ReplyDelete
  8. Sabar ek Dayana..ada hikmah disebalik apa yg berlaku...in shaa Allah ada rezeki lg lepas ni..

    ReplyDelete
  9. salam.. kuatkan hati ye dayana.. Allah lebih tahu yang mana terbaik.. Mudah-mudahan ada yang lebih baik Allah takdirkan untuk kamu sekeluarga..

    ReplyDelete
  10. allah lebih tahu ape yg terbaik untuk kita yana..be strong k..insya allah ade rezeki lain utk korang pasni ;)

    ReplyDelete
  11. As Salam Kak Dayanne..kuatkan semangat. ada hikmah di sebalik ketentuan ini. redhakan dgn sabar. pasti akan ada ganjaran yg lebih besar menanti. =)

    ReplyDelete